Закупка обладнання для «Київтеплоенерго» зі збитками на 700 000 гривень: слідчі повідомили про підозру посадовцю

12:16  |  31.08.2023
Закупка обладнання для «Київтеплоенерго» зі збитками на 700 000 гривень: слідчі повідомили про підозру посадовцю

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Підконтрольне підприємство, яке стало переможцем тендеру, поставило глибинні насоси за цінами, що значно вищі за ринкові. Директору департаменту закупівель комунального підприємства, який організував дану схему, загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Викрили схему із заволодіння бюджетними коштами слідчі поліції Києва за оперативного супроводження оперативників управління стратегічних розслідувань у місті Києві ДСР НПУ та під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Слідством встановлено, що директор департаменту закупівель комунального підприємства «Київтеплоенерго» з метою заволодіння держкоштами забезпечив перемогу в тендері підконтрольному товариству на закупівлю глибинних насосів.

Надалі між КП та ТОВ було укладено договір підряду на закупівлю обладнання для підприємства у кількості 62 штуки на загальну суму понад 3 млн грн. Кошти було перераховано на рахунки підрядної організації.

Однак, як з’ясувалося, ціна обладнання значно перевищувала ринкову. Внаслідок «ефективної» закупівлі сума завданих збитків становила близько 700 тисяч гривень, які учасники злочинної схеми розподілили між собою.

Наразі слідчі поліції Києва повідомили про підозру посадовцю «Київтеплоенерго» у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем Кримінального кодексу України.

За заволодіння коштами в особливо великих розмірах підозрюваному може загрожувати покарання — позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше слідчі повідомили про підозру співучаснику злочинної схеми — керівникові комерційної структури за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють інших причетних до махінації осіб.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: