В Україні зросла ціна на борщовий набір: інфографіка

17:00  |  14.09.2022
борщ

Всеукраїнський сервіс доставки продуктів Zakaz.ua оприлюднив інфографіку, де представив дані про те, як збільшилася ціна на борщовий набір в Україні.

Джерело: Zakaz.ua

За даними сервісу Zakaz.ua, індекс вартості приготування українського борщу під час війни зріс на 27%. За основу дослідження обрали наступні продукти: свинина, картопля, капуста, буряк, морква, цибуля, томатна паста, олія, сіль, перець та приправи.

Від початку повномасштабної війни майже всі продукти виросли в ціні. Зокрема, більше ніж вдвічі вдвічі виросла ціна на ріпчасту цибулю – на 114%, у столичних супермаркетах середня ціна за цибулю становить 42,8 грн/кг.

Так, сьогодні каструля червоного борщу, на 4 літри, коштуватиме родині 144 гривні, що на 52% дорожче, ніж у серпні 2021 року. Значно дешевше вартуватиме пісна страва — 58 гривень, але все ж це на 23% вище від вартості у лютому.

Зауважимо, що найменше з борщового набору подорожчала соняшникова олія – лише 7%. Крім того, є продукти, які подешевшали: капуста впала в ціні на 1%, а буряк – на 41%.

Раніше ми писали, що стало відомо, які вакансії найзатребуваніші у столиці

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: