Стало відомо, які вакансії найзатребуваніші у столиці

14:15  |  14.09.2022
робота

На початку вересня 2022 року у базі Київського міського центру зайнятості налічувалося понад 3,3 тисячі вакансій. На одне вільне робоче місце претендують 4 безробітних (на цю дату торік – одна особа).

Джерело: Київський міський центр зайнятості

Проте ситуація в різних галузях відрізняється. За видами економічної діяльності найбільше вакансій налічується у сферах освіти, адміністративного обслуговування, оптової та роздрібної торгівлі, охорони здоров’я та державного управління.

У професійному розрізі найбільше пропозицій від роботодавців існує для сімейних лікарів (середня зарплата – 13,9 тис. грн), електрогазозварників (12,8 тис. грн), робітників з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями (7,4 тис. грн), вчителів закладів загальної середньої освіти (8,8 тис. грн), сестер та братів медичних (7,8 тис. грн), швачок (11,6 тис. грн), слюсарів-сантехніків (9,2 тис. грн), двірників (7 тис. грн), електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування (11,3 тис. грн), фармацевтів (10 тис. грн), соціальних робітників (6,5 тис. грн), інструкторів з фізкультури (7,3 тис. грн), вихователів закладів дошкільної освіти (7,7 тис. грн), музичних керівників (7 тис. грн).

Середній розмір зарплати у вакансіях столичної служби зайнятості складає наразі майже 10 тис. грн.

Водночас дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили, який нині збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року, призвів до того, що представникам окремих професій, навпаки, стало складніше працевлаштуватися.

Найбільша кількість кандидатів на одне вільне робоче місце зафіксована у сферах фінансової і страхової діяльності, розміщення й харчування, операцій з нерухомим майном, інформації і телекомунікації та у будівництві.

Відповідно, найбільша нестача вакансій спостерігається для бухгалтерів, продавців-консультантів, менеджерів різних спеціалізацій, адміністраторів, водіїв автотранспортних засобів, комірників, касирів торговельного залу, інженерів, економістів, охоронників, керівників різного рівня.

Раніше ми писали, що киян запрошують відвідати виставку фіалок: вхід вільний

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: