У Музеї історії Києва відкрили масштабну виставку до 32 річниці Незалежності України

15:26  |  09.08.2023
У Музеї історії Києва відкрили масштабну виставку до 32 річниці Незалежності України

Фото: kyivcity.gov.ua

У Музеї історії Києва відкрилася масштабна виставка «Моя історія. 32 роки Незалежності».

Джерело: Заступниця голови КМДА Ганна Старостенко

В одному експозиційному просторі поєднуються 32 артоб’єкти відомих українських митців сучасності, колекція монет та марок за кожен рік незалежності України.

«Цим проєктом ми започатковуємо низку заходів із відзначення 32-ї річниці Незалежності України. Ми згадуємо усі виклики, досягнення, перемоги за останні 32 роки. Багато з цих подій відбулися у столиці й зіграли важливу роль у нашій історії. Тому надзвичайно приємно, що саме Музей історії міста Києва проводить цей мистецький проєкт», – наголосила Старостенко.

Національний банк України передав для експонування на виставці монети, кожна з яких репрезентує один рік із життя Незалежної України. Будуть також представлені твори мистецтва, підібрані з приватних колекцій та музейних зібрань. Чимало з них не експонувалися дотепер. Історичну, мистецьку та просвітницьку складову проєкту доповнять марки, надані Національним оператором поштового зв’язку.

У цьому проєкті немає випадкових робіт, адже всі вони так чи інакше перегукуються з тими історичними подіями, що відбувались у країні, та є свідченнями розвитку і становлення нашої держави на шляху незалежності.

Відвідати виставку можна з 9 серпня до 5 листопада. Час роботи Музею історії Києва: середа-неділя: 12:00-19:00, понеділок та вівторок: вихідні. Каса працює з 12:00 до 18:30.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: