У Києві внаслідок російських атак погіршилася якість повітря — ОП

13:35  |  09.01.2024
У Києві внаслідок російських атак погіршилася якість повітря - ОП

Внаслідок російських атак у Києві погіршилася якість повітря. Екологи фіксують концентрацію продуктів горіння, хімікатів і пилу.

Джерело: Пресслужба Офісу президента України

«Після останньої атаки якість повітря в Києві значно погіршилася через високу концентрацію продуктів горіння, хімікатів і пилу. Приблизний підрахунок збитків довкіллю перевищив 56 мільярдів євро з понад 3300 задокументованими судовими справами», – сказав голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Він зазначив, що Україна рішуче налаштована бути однією з перших країн у світі, яка притягне росіян до відповідальності саме за збитки, завдані довкіллю.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець зауважив, що через забруднення повітря, спровоковане російськими обстрілами 29 грудня та 2 січня, Україна зазнала збитків на суму 400 тис. дол.

За його словами, у повітря потрапило понад 5 тис. тонн CO2. Інспектори й далі фіксують збитки, яких завдають українському довкіллю російські війська.

У Києві зранку 29 грудня минулого року попереджали про підвищення концентрації продуктів горіння, зокрема пилу, у північній частині міста. Задимлення було спричинене російською ракетною атакою.

Громадянам рекомендували обмежити перебування на вулиці в місцях задимлення. Вдень у місті спостерігався низький рівень забрудненості.

4 січня, у столиці зафіксували підвищення концентрації пилу. Фахівці рекомендували обмежити перебування на вулиці. Високий і середній рівень забрудненості повітря спостерігався у Шевченківському, Подільському, Голосіївському, Дніпровському і Дарницькому районах.

Ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря тоді назвали метеорологічні умови, зокрема, дуже низьку швидкість вітру. Це спричинило накопичення та утримання шкідливих домішок у приземному шарі повітря.

5 січня якість повітря у Києві нормалізувалася. У місті спостерігався дуже низький рівень забрудненості.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: