Столичний професор організував шахрайську схему здачі іспитів для студентів-медиків

15:40  |  11.08.2022
гроші

Правоохоронці Київщини оголосили про підозру учасникам організованої злочинної групи
Лідером угруповування був професор одного із закладів вищої освіти в місті Києві.

Джерело: поліція Київщини

51-річний мешканець столиці розпочав злочинну діяльність ще у 2019 році. За окрему винагороду зловмисники здійснювали підроблення документів, видача яких має відбуватися лише державними установами та освітніми закладами.

Встановлено, що організатор злочинної групи спершу працював сам, а потім залучив до протиправної діяльності ще 3 поплічників. Організатор керував, розробляв план і приймав активну участь у вчинення злочину, а також визначав вартість послуг і розподіляв кошти між учасниками групи.

Інші троє виконавців підшукували замовників для отримання підпільного студентського сертифікату, видавали завідомо підроблені паспорти для проходження ідентифікації під час складання іспитів у різних навчальних закладах.

Наразі усім учасникам злочинної організації оголошено про підозру за фактами заволодіння чужим майном шляхом обману, підроблення офіційних документів та у закінченому замаху на незаконне заволодіння шляхом шахрайства важливим особистим документом. За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що столичний Ocean Plaza переносить дату відкриття: що відомо?

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: