Що робити в укритті: керуємо Байрактаром і донатимо в «Повернись Живим»

19:00  |  30.03.2022
метро

Понад місяць в Україні триває повномасштабна війна — за цей час для нас другим домом стали бомбосховища, коридори та ванни власного дому. Час від часу доводиться там ночувати, працювати та, власне, якось жити. Сьогодні ділимося корисними ресурсами та розповідаємо, чим можна відволікти себе у бомбосховищі.

YAKABOO

Книжкова платформа Yakaboo відкрила безкоштовний доступ до всіх книжок в мобільному додатку. Ця функція доступна для українців, а якщо книга не безкоштовна — то ціна її дуже символічна. Для того, щоб прочитати книгу, потрібно завантажити застосунок Yakaboo в App Store або GooglePlay та авторизуватись, і після цього можна знайти щось на будь-який смак. Для тих, хто вже мав підписку на додаток, в AppStore відмінили оплату. В Google Play такої можливості немає, тому підписка коштуватиме лише 2 гривні на місяць.

Читайте також: Україна, яку потрібно дізнаватися: що читати, щоб знати свою історію

Вивчаємо мови

Для різноманіття можна спробувати вивчити нову мову або ж вдосконалити свої вже набуті знання. Наприклад, додаток DuoLingo надав для українців безкоштовний безстроковий доступ до англійської мови. Застосунок Busuu дарує 90 днів преміум-підписки для вивчення всіх 12 доступних на сервісі мов. Якщо ви хочете вдосконалити свою українську мову — радимо завантажити застосунок “Мова. ДНК нації” — він також безкоштовний, а уроки проходять в розважальній формі.

Фронтова поплава

Тарас Чмут

Тарас Чмут

Якщо бажаєте заспокоїтися та почути сухий аналіз війни в України — радимо звернути увагу на подкаст “Фронтова поплава” із Тарасом Чмутом. До слова, Тарас — це військовий аналітик, сержант резерву морської піхоти ВМСУ, волонтер, засновник «Українського мілітарного центру» та голова фонду «Повернись живим», який оснащує нашу армію. Зробити свій вклад в перемогу ЗСУ можна, перейшовши за посиланням. Якщо маєте можливість — можна оплатити преміум-підписку YouTube, і тоді відео на платформі можна завантажувати та прослуховувати чи дивитися навіть без інтернету.

Керуємо “Байрактаром”

У соцмережі до свята 8 березня поширювалися жартівливі заклики з проханням до Мінцифри втілити в “Дії” функцію управління “Байрактаром”. Віднедавно кожен охочий громадянин України може спробувати знищувати російські танки через власний смартфон — це, звісно ж, не справжнє керування, але відволікає дуже добре. Така забавка буде до душі як дітям, так і дорослим. Щоб затестити функцію заходимо в «Дію» — Послуги — «Єбайрактар».

Читайте також: «Українці дуже прив’язані до своєї Незалежності»: цитати відомих іноземців про Україну та її славний народ

Дивимося “Телебачення Торонто”

Сатиричний дайджест новин з харизматичними ведучими — тут можна насамперед посміятися, і це вкрай важливо для нашого ментального здоров’я, адже психіка потребує відновлення, бодай і гумором. Випуски виходять майже щодня, переглянути їх можна на платформі YouTube, перейшовши за посиланням. Загалом хороший настрій вам гарантований — багато жартів про російських окупантів та їхні скитання на українських землях.

Співаємо

На початку березня 7-річна Амелія співала у бомбосховищі, де ховалася від російських обстрілів. Її спів облетів усі соцмережі, його навіть помітили автори пісні з мультфільму «Холодне серце», яку співала киянка. А вже згодом маленька Амелія відкрила благодійний концерт у Польщі заспівавши Гімн України. Музика та пісні можуть заспокоїти, тож закликаємо вас також не соромитися та співати свої улюблені композиції.

Зарядка

Часом доводиться довго сидіти в укритті, тож можна спробувати розминатися та покращити циркулювання крові. Для початку оцініть свої можливості займатися спортом — якщо біля вас мало місця, то найкраще підійдуть вправи, які націлені на легку розминку тіла. Наприклад, рухайте руками, пальцями, підтягніть ноги, зробіть плавні рухи головою. Якщо ж ви маєте достатньо простору — спробуйте ставати навшпиньки, тягніться вгору та вниз, можна навіть потанцювати в перерві між повітряними тривогами. До слова, компанія BetterMe надала українцям безкоштовний доступ до застосунку для підтримки фізичного здоров’я Health Coaching. Додаток можна завантажити на операційну систему iOS та Android. Тут є комплекс фізичних вправ для людей похилого віку, вагітних та людей з інвалідністю.

Читайте також: Як допомогти тваринам у Києві під час війни

Не забуваємо про улюбленців

Домашние Питомцы, Милый, Кошка, Собака, Милые Обои

Від війни страждають і наші домашні улюбленці. Щоб заспокоїти тварину грайтеся з нею, гладьте та не забувайте трішки порозмовляти. Голос господаря заспокоює та повертає до реальності. Якщо встигли прихопити з собою в укриття іграшку для улюбленця чудово, якщо ні спробуйте змайструвати щось своїми руками з підручних матеріалів.

Слухаємо казки

Найважче в укриттям маленьким непосидам, тож щоб якось відволікти дитину від всього, що відбувається навколо, можна спробувати послухати разом казки чи колискову перед сном. Для цього небайдужі українці створили телеграм-канал під назвою Павлуша та Ява — тисніть тут щоб перейти.

Читаємо новини

Як би банально це не звучало — найчастіше, що ми робимо, коли ховаємося від ракет російських окупантів — читаємо новини і прогортуємо стрічку пабліків. До вашої уваги пропонуємо канал в телеграмі “Мій Київ” — тут ми оперативно розповідаємо про новини столиці і не тільки. Час від часу публікуємо трохи розважального контенту та розповідаємо, як живе столиця у воєнний час. Приєднуйтесь до нашої спільноти за посиланням.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: