Під виглядом правоохоронців та співробітників ТЦК ошукували громадян: у Києві затримали членів злочинного угруповання (відео)

17:36  |  11.03.2024
Під виглядом правоохоронців та співробітників ТЦК ошукували громадян: у Києві затримали членів злочинного угруповання

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Аферисти обіцяли чоловікам призовного віку допомогу у знятті з військового обліку. Так, в одного з потерпілого вони видурили 1,7 млн грн. Загалом, на їхньому рахунку 10 епізодів злочинної діяльності: шахрайства, вимагання, викрадення людини.

Джерело: Поліція Києва

«До складу угруповання входили мешканці столиці, які представляючись співробітниками поліції, ТЦК та інших правоохоронних органів, заволодівали коштами громадян», — повідомив начальник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Андрій Рубель.

За його словами, кожен з фігурантів виконував свою роль: розробляв план та методи вчинення злочинів, підшукував виконавців та автомобілі, які використовувалися членами групи.

Деякі з учасників мають кримінальний досвід за тяжкі злочини та неодноразово затримувалися поліцейськими.

Відповідно до розробленого організатором шахрайського плану, зловмисники обіцяли чоловікам призовного віку допомогти їм знятися з військового обліку. Так, в одного з потерпілого вони видурили 1,7 млн грн.

Упродовж тривалого часу зловмисники під різними приводами для розв’язання даного питання вимагали від чоловіка різні суми.

Коли потерпілий відмовився їм сплачувати кошти, фігуранти силою посадили його до свого авто та фізичними погрозами змусили перерахувати кошти на банківську картку учасника злочинної групи.

«Восьмого березня оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві, слідчі Печерського управління поліції за силової підтримки спецпризначенців ДСР затримали організатора та двох учасників угруповання», — розповів Андрій Рубель.

На місці у затриманих вилучили зброю. Також за результатами обшуків за місцями проживання осіб, причетних до злочинної діяльності, вилучили помпову рушницю, пістолет Макарова, банківські картки, ноутбук, мобільні телефони, автомобілі.

Наразі трьом затриманим та ще одному члену угруповання повідомили про підозри. Залежно від ролі та участі у злочинній діяльності дії підозрюваних кваліфіковані:

  • ч. 5 ст. 190 (шахрайство),
  • ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі),
  • ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Прокурори Печерської окружної прокуратури вже звернулися до суду з клопотанням щодо обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Продовжуються подальші заходи зі збору доказової бази для притягнення інших причетних осіб до відповідальності.

Максимальне покарання за інкримінованими статтями, яке може загрожувати фігурантам, до 12 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: