«Перша леді з пекла», доярка, корупціонерка: життя дружин сучасних диктаторів. Частина 2

14:13  |  29.04.2022

Хто вони дружини відомих диктаторів? Заручниці чи співучасниці? А яка спіткала їх доля? 

Давайте погшянемо на дружин сучасних кровавих диктаторів та дізнаємося як склалося життя цих жінок після доленосних зустрічей з їх чоловіками.

Асма Асад

Асма і Башар Асад

Колись її аристократичним вихованням зачаровувались, аналітичним розумом захоплювалися, а красою та елегантністю надихались. Завдяки її вишуканому та мінімалістичному стилю, який відкидав будь-яку химерність властиву Близькому Сходу, жінку порівнювали з принцесою Уельською.

Проте з часом «сирійська Діана» Асма Асад перетворилася на «сирійську Марію-Антуанетту», а її красиве обличчя стало обличчям кровавого режиму.

Народилася майбутня перша леді Сирії в Лондоні. У столиці Британії закінчила одну з кращих приватних шкіл, згодом отримала диплом Королівського коледжу у галузі комп’ютерних технологій та французької літератури.

По закінченню закладу, дівчина працювала фінансовим аналітиком у таких іменитих компаніях як Deutsche Bank та JP Morgan.

З 2000 року життя жінки набрало нових обертів. Саме тоді жінка вийшла заміж за президента Сирії Башара та стала першою леді країни.

Перший рік в новому для жінки статусі пройшов дуже обнадійливо. Вона подорожувала країною, знайомилася і спілкувалася з людьми, дивилася, де потрібна допомога. Незабаром вона стала публічною фігурою, почала з’являтися на офіційних заходах.

Загалом Башар та Асма мало чим відрізнялися від європейських чи американських президентів та перших леді. Він — політичний лідер і головнокомандувач. Вона — борець за соціальні зміни, філантроп, стурбована правами жінок і дітей, віддана цінителька мистецтва.

Здавалося, що президентське подружжя демонструє нову Сирію — вільну, демократичну, відкриту, але, як кажуть, щастя тривало недовго.

«Арабська весна», а згодом і війна в Сирії перетворили колись демократичного і миролюбного лідера в кривавого тирана, а його дружину з «дамаської троянди» в «першу леді з пекла».

Дружина сирійського президента не приховує свою позицію. Вона нерідко бере участь в різних громадських заходах, заявляючи про підтримку і схвалення політики свого чоловіка.

У лютому 2012 року, її перший коментар щодо війни був вражаючим. «Президент є президентом всієї Сирії, а не групи сирійців, і перша леді підтримує його в цій ролі».

Аналітики зазначають, що саме жінка, будучи близькою до президента людиною, швидше за все, просто не могла не знати, до якої жорстокості веде його політика. Але комфортне життя, на їхню думку, змусило її закрити на подібне очі.

У березні 2021 року влада Великобританії ініціювала розслідування щодо Асми Асад, підозрюваної у підбурюванні до здійснення низки терористичних актів. За підсумками розслідування перша леді Сирії може позбутися британського громадянства та можливості в’їзду в країну).

Читайте также: Самогубства, зради, розстріли: життя дружин відомих диктаторів. Частина 1

Лі Соль Чжу

Лі Соль Чжу і Кім Чен Ин

Лі Соль Чжу одна з найменш публічних перших леді, і це не дивно, адже її країна є найбільш закритою країною світу.
Ніхто не знає скільки точно їй років, де вона народилася та скільки в неї дітей.

За найбільш поширеними даними, хоча вони можуть бути неточними, перша леді КНДР Лі Соль Чжу народилася в Пхеньяні в родині університетського професора і лікаря-гінеколога, вивчала вокал в Університеті ім. Кім Ір Сена.

До шлюбу з Кім Чен Ином Лі Соль Чжу була вокалісткою північнокорейського державного оркестру Инхасу. Одна з південнокорейський газет навіть писала, що Кім Чен Ин вперше побачив її по телевізору, коли в грудні 2010 року оркестру вона виступала на честь Нового року.

Офіційно про їх весілля написали в 2012 році, хоча пара з’являлася на публіці і до цього. Стосовно кількоств дітей в подружжя теж не має одностайності. За різною інформацію, чоловік та дружина виховують двох або трьох дітей.

Лі Соль Чжу стала першою серед дружин північнокорейських лідерів, хто почав з’являтися на публіці. Батько і дід Кім Чен Ина ніколи не виводили жінок у світ.

Північна Корея відома жорсткими правилами та обмеженнями. Але Лі Соль Чжу дозволяється більше, ніж решті. Наприклад, відстригти волосся та з’явитися на публіці з короткою стрижкою. Або замінити обов’язковий для носіння значок великого вождя на брошку.

Примітним є і стиль одягу, якому віддає перевагу Перша леді КНДР. Незважаючи на всебічний консерватизм в країні, в гардеробі жінки є і короткі спідниці, і прозорі блузки.

Існує думка, що саме під впливом своєї дружини, Кім Чен Ин переглянув своє ставлення до дрес-коду північнокорейських жінок і дозволив їм носити штани, туфлі на підборах або платформі, прикраси, які були під забороною протягом десятиліть.

Мехрібан Алієва

Мехрібан Алієва з чоловіком

Майбутня перша леді Азербайджану Мехрібан Алієва народилася в одній із найшанованіших сімей своєї країни. Її батько був ректором Національної академії авіації, а мати – філологом та арабістом.

Беручи своїх батьків за приклад, жінка змалку прагнула до знань. Школу вона закінчила із золотою медаллю, а медичний інститут – з червоним дипломом.

У 1983 році, ще будучи студенткою, Мехрібан вийшла заміж за майбутнього лідера держави Ільхама Алієва та з часом народила йому 3-ох дітей.

Як і більшість дружин світових лідерів, перша леді Азербайджану веде активну державну діяльність. Жінка обіймає посаду першого віце-президента, очолює масу фондів, є послом доброї волі ООН, ЮНЕСКО, низки ісламських організацій тощо. Вона часто супроводжує свого чоловіка на зустрічах та в поїздках.

Окрім цього, Мехрібан вважається світовою іконою стилю і не сходить зі сторінок глянцевих журналів. Перша леді Азербайджану виглядає так доглянуто та молодо, що її часто плутають із дочками.

Вона може похвалитися відмінною поставою, привабливою фігурою та чудовим станом шкіри. Прихильники захоплюються нею, а недоброзичливці стверджують, що своєю незмінною зовнішністю Мехрібан зобов’язана постійними відвідуваннями пластичних хірургів. Сама вона це категорично заперечує.

Разом з цим, невдоволення викликає і незліченне багатство сім’ї. Родину Алієвих неодноразово звинувачувають в масштабній корупції та проводять ретельні розслідування звинувачень.

Багато пліток ходить і про особисте життя Мехрібан. Кілька років тому у пресі активно обговорювалися її можливі романи з Ніколя Саркозі та Олександром Лукашенком.

Читайте также: Кішки, стоматологи, коронавірус: фобії відомих диктаторів

Галина Лукашенко

Галина та Олександр Лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко був одружений лише один раз — на Галині Желнерович.

Жінка народилася в 1955 році в селі Рижковичі в звичайній білоруській сім’ї. З майбутнім політиком вона познайомилася ще у старших класах школи, а згодом вони разом вступили на історичний факультет Могильовського інституту. Одразу по його закінченню пара одружилася. Згодом у них народилося двоє синів.

В своїх рідких інтерв’ю Галина Лукашенко розповідала, що майбутній чоловік заради побачення з нею долав пішки 4 кілометри. Атмосфера їх зустрічей була дуже романтичною: вони разом читали книги, довго гуляли, розмовляли.

Але сьогодні назвати Галину Лукашенко першою леді Білорусі важко — подружжя не живе разом багато років. Поки діти були маленькі, жінка працювала в дитячому садку. Від січня 1998 року вона очолювала відділ Могилівського облвиконкому з оздоровлення населення, займалася організацією санаторного лікування мешканців.

Чим займається зараз — невідомо. Скоріше за все, зараз Галина і досі проживає в своєму рідному селі, займається господарством, доглядає тварин.

Цікавий факт: колись в газеті надрукували фото Галини, де вона доїть корову. Поговорюють, що світлина неабияк розізлила Лукашенка. Після цього, він нібито наказав забрати від неї корову, а будинок обгородити високим парканом.

Не зважаючи на вочевидь рідкі зустрічі Лукашенка з офіційною дружиною, білоруський диктатор не дуже то й сумує за нею. Політика неодноразово бачать на публіці з молодими дівчатами. А в 2004 році у чоловіка народився позашлюбний син Микола, матір якого невідома.

Людмила Очеретна (Путіна)

Колишня дружина путіна

Згідно з відкритими даними, президент рф володимир путін був одружений один раз. Єдина офіційна дружина Людмила путіна (нині Очеретна) прожила з ним у шлюбі 30 років, 13 з яких в статусі першої леді рф.

Жінка народилася 6 січня 1958 року в родині простого робітника ремонтно-механічного заводу та касирки на автотранспортному підприємстві. У тому ж місті закінчила середню школу, мріяла стати актрисою.

В молодості та юності, перша леді росії працювала листоношею, санітаркою, керівником драмгуртка і стюардесою.

З путіним Людмила познайомилася на початку 80-х років на концерті Аркадія Райкіна. Друг організував їм побачення наосліп. У 1983 році пара розписалися та зіграла весілля. 1985 та 1986-го у подружжя народилися доньки.

Поговорюють, що сімейне життя путіних не було щасливим. Чоловік не був зразковим сім’янином, виявляв насильство, мав позашлюбні зв’язки.

Коли путін обійняв посаду президента, він майже не приділяв часу сім’ї, займався виключно політикою.

Людмила зізналася, що народила першу дитину сама, піймавши таксі, щоб дістатися до лікарні, тому що чоловік був у відрядженні.

«Коли я народжувала Машу (старшу дитину), чоловік мене залишив, бо був у відрядженні. Повернувшись, Путін назвав доньку Марією, хоча я хотіла Наталю. Я розплакалася», — розповідала жінка.

На розлучення пара подала в 2013 році. Причиною розлучення назвали небажання Людмили більше бути публічною особистістю.

Проте самотньою вже колишня дружина президента довго не була. Вже в січні 2016 року одружилася з 37-річним керівником Центру розвитку міжособистісних комунікацій Артуром Очеретним. Їх різниця у віці складає 20 років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: