Організували корупційну схему розміщення атракціонів та місць торгівлі: керівництву комунального підприємства КМДА повідомили підозру (відео)

13:31  |  24.07.2023
Організували корупційну схему розміщення атракціонів та місць торгівлі: керівництву комунального підприємства КМДА повідомили підозру

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фігуранти лобіювали інтереси «дружніх» суб’єктів господарювання щодо пролонгації договору без проведення електронних торгів. Внаслідок такої діяльності бюджет недоотримав понад 5,7 млн грн.

Джерело: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Викрили корупційну схему оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві, слідчі Солом’янського управління поліції спільно із Солом’янською окружною прокуратурою.

Відповідно до розробленої схеми посадовці комунального підприємства у змові з іншими посадовими особами, зловживаючи своїм службовим становищем, за певний грошовий відсоток лобіювали інтереси «дружніх» суб’єктів господарювання щодо пролонгації без електронних торгів укладених договорів на розміщення об’єктів торгівлі та атракціонів на території Києва.

Також продовжували вже нечинні договори на підставі протоколу засідання комісії, яка фактично не проводилася.

Згідно з висновками фахівців, від таких дій сума збитків від укладання додаткових угод щодо пролонгації становить майже 600 тис. грн.

Сума, яку недоотримав бюджет у зв’язку з непроведенням процедур електронних торгів з продажу локацій об’єктів торгівлі, становить понад 5,7 млн грн.

21 липня на підставі отриманих доказів одному з учасників схеми — в.о. керівника комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) — повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Цього ж дня були проведені обшуки в приміщеннях двох Департаментів КМДА.

Проводяться подальші заходи для збору доказової бази з метою притягнення усіх причетних до корупційної схеми осіб до відповідальності.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: