На в’їзді до Києва в автівці виявили оленів: одна тварина загинула (відео)

15:02  |  04.04.2024
На в'їзді до Києва в автівці виявили оленів: одна тварина загинула

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Під час перевірки на блокпосту мікроавтобуса «Рено» правоохоронці виявили у салоні 9-ох ссавців оленів, один з яких був мертвий. Жодних документів на тварин та право їх транспортування чоловік не мав. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Вчора ввечері, на одному з блокпостів на околицях Дарницького району Києва поліцейські зупинили для перевірки транспортний засіб «Рено».

Відтак, у салоні мікроавтобуса правоохоронці виявили 9 ссавців оленів, один з яких, через неналежне транспортування помер.

Для з’ясування усіх обставин на місце події виїхала слідчо-оперативна група Дарницького управління поліції. Правоохоронці встановили, що 22-річний водій мікроавтобуса, без жодних дозвільних документів перевозив плямистих оленів з Сумщини до Рівненської області. Що далі він планував робити з тваринами з’ясує слідство.

Слідчі вилучили тварин та передали їх спеціалістам зоопарку. Тушу мертвого оленя відправили на проведення відповідних експертизах для встановлення причини смерті.

Самого перевізника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За вказаним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України — жорстоке поводження з тваринами.

Вирішується питання щодо оголошення водієві про підозру. За вчинене йому може загрожувати позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: