«Марш за Київ» пропонує переглянути розташування військового кладовища на Лисій Горі

13:11  |  02.11.2022
Лиса Гора

Марш за Київ закликає уряд та Віталія Кличка організувати публічні обговорення щодо Національного військового кладовища.

Джерело: Марш за Київ

Минулого тижня Київська міська рада проголосувала за розробку проєкту детального плану території для розташування Національного військового меморіального кладовища на території заповідника Лиса Гора.

«Рішення Київради щодо вибору місця для поховання наших Героїв, ухвалене без жодних попередніх обговорень із громадою Міста, очікувано викликало бурхливе обговорення та несприйняття в ЗМІ та соціальних мережах. Причина цього – безпідставна закритість від суспільства при ухваленні такого важливого і чутливого рішення національного значення.

…Ми переконані, що в публічному обговоренні мають взяти участь екологи, родичі загиблих, представники громадськості Києва та інших зацікавлених сторін. Окрім цього, визначення відповідної локації має відбуватися із залученням експертів щодо функціональної, логістичної, комемораційної, історичної, а, головне, майбутньої змістової доцільності розміщення кладовища на будь-якій із запропонованих у Києві ділянок», — повідомляють активісти.

Команда Маршу наголосила, що готова взятися за організацію відповідного заходу з дотриманням усіх заходів безпеки. Листи із відповідною пропозицією збираються надіслати до КМДА, Офісу Президента та Кабміну.

Читайте також: Стало відомо, де в Києві з’явиться військове кладовище

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: