Київрада урізала фінансування громадського транспорту

20:00  |  14.10.2022
київрада

Київрада урізала проєкти розвитку громадського транспорту на 1,2 мільярди гривень.

Джерело: ініціатива «Пасажири Києва»

Столична міськрада нещодавно внесла зміни до своїх ключових фінансових документів – бюджету Києва на 2022 рік та Програму економічного та соціального розвитку на 2021-2023 роки (в частині фінансування на поточний рік).

За словами, активіста Олександра Гречка, місцеві депутати проголосували за зменшення на 663,3 млн гривень видатки, які були передбачені на утримання та розвиток метрополітену.

Також, на 423,8 млн гривень було зменшено фінансування на компенсацію вартості проїзду пільгових категорій громадян в комунальному автомобільному та електротранспорті.

Що кажуть у «Пасажирах Києва»?

міст

Пасажири Києва зазначають — збитковість комунального транспорту росте, а дотацій на нього виділяється менше – це прямий шлях до чергового збільшення заборгованості по заробітній платі, погіршення і без того недостатніх ремонтів рухомого складу та інфраструктури.

Що стосується змін до Програми соціального та економічного розвитку на 2021-2023 роки, то мова йде про перерозподіл фінансування на проведення різноманітних капітальних ремонтів та будівництв, проведення яких заплановано в поточному році.

У КМДА це пояснили тим, що на деяких об’єктах роботи було призупинено, а тому заплановані на них видатки можна направити на «пріоритетні напрями та заходи, що потребують першочергового фінансування в умовах воєнного стану».

Так, столична міськрада, зокрема, “зняла” усі 105 млн гривень, які було передбачено на реконструкцію трамвайних ліній від вул. Милославської до Дарницького залізничного вокзалу та від вул. Гната Юри до ЗАТ “Кисневий завод”, усі 39,4 млн гривень. Тому завершення робіт в районі вул. Гната Хоткевича і відновлення другої колії в цьому році не очікується.

Натомість було виділено 183 млн грн на будівництво Подільського моста. Але цих грошей недостатньо на завершення якогось помітного етапу робіт, пишуть активісти ініціативи.

Раніше ми писали, що Ботсаду Гришка не вистачає коштів для обігріву оранжерей

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: