Киянам пояснили, чому частіше стаються аварії в електромережах

20:33  |  01.12.2022
У Києві та області застосовуються екстрені відключення електроенергії

У Києві почали частіше траплятися аварії в електромережах через те, що жителі вмикають багато приладів одночасно, коли з’являється електроенергія, а також користуються електричними обігрівачами в будівлях.

Джерело: Гендиректор субхолдингу ДТЕК D.Solutions (YASNO) Сергій Коваленко

«Сьогодні обмеження споживання по Києву становило 580 МВт, а це вже майже графік. Відключалося трошки більше як 652 тисячі киян. Зараз значно частіше почали траплятися аварії. Причини цьому дві. По-перше, як я уже згадав, ми ще не повернулися до графіків, нам складно планувати. Тому після того, як світло подається, починають вмикати в розетки все. Автоматика вибиває від перепадів напруги, але про це нікому невідомо, всі продовжують думати, що це екстрене відключення. А потім трапляються історії, як вчора із трамваєм. Прикро, але картинка, яку створюють такі події, тільки на руку росії. А потім розганяють різні ІПСО про погроми у Києві. Краще зверніться зайвий раз до ЖЕК/ОСББ, щоб вияснити причину. Тому будь ласка, не поспішайте підключатися до мережі одразу після того, як вас включили. По-друге, це погода. Хоч опалення зараз непогане, люди все одно користуються електрообігрівачами. Вони створюють неабияке навантаження на мережу і результат — такий самий, як в історії вище», — написав Коваленко на своїй сторінці в Facebook.

Коваленко закликав споживачів не поспішати підключатися до мережі одразу після того, як їх включили.

«Використовуйте електроенергію відповідально. На жаль, ми будемо мати регулярні відключення цієї зими, тому запасайтеся теплим одягом, утеплюйте оселю і вірте у ЗСУ», – додав він.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: