Киян попередили про небезпеку ракетних обстрілів

10:40  |  29.06.2022
ракета

У столиці залишається небезпека ракетних обстрілів. Міська влада закликає мешканців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не порушувати правила комендантської години.

Джерело: Микола Поворозник

Держслужбовець нагадав, що у столиці комендантська година наразі триває з 23:00 до 5:00. Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, переміщатися транспортом без перепустки або пішки. Виходити можна, тільки щоб дійти до найближчого укриття. Також у комендантську годину необхідно дотримуватися режиму світломаскування.

Микола Поворозник зазначив, що повітряна тривога оголошується тоді, коли сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків у напрямку повітряного простору України. Або ж є підтвердження запуску тактичних/балістичних ракет. Точне місце влучання ракети та який саме населений пункт атакує літак одразу визначити – складно. Тому сирени вмикають щоразу, як з’являється загроза.

«Для сповіщення киян про небезпеку місто використовує електросирену територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Києва, яка сигналізує на всі райони міста. Також, із початком посилення військової агресії, розроблені та працюють мобільні сервіси для оповіщення населення. Для користувачів додатку «Київ Цифровий» працює система оповіщення, яка попереджає про початок повітряної тривоги і її відбій. Також про тривогу та відбій сповіщає офіційний Telegram-канал КМДА. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Обов’язково спускайтеся в укриття!», – закликав Микола Поворозник.

Для укриття населення Києва від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру створено фонд захисних споруд цивільної оборони: https://cutt.ly/THnSCAe.

На мапі позначені сховища цивільного захисту, підземний простір метрополітену, підвальні приміщення житлових будинків, підземні паркінги та інші споруди підземного простору, які можуть бути тимчасово використані для укриття населення.

Керівники організацій та власники споруд мають забезпечити вільний доступ населення до сховищ.

«Метрополітен продовжує працювати у місті як споруда подвійного призначення: як транспорт і як укриття. Під час комендантської години станції метрополітену відповідно до графіку зачинені. Проте у вестибюлях станцій знаходиться поліцейський, який відповідальний за пропуск людей у нічний час.

Для виклику поліцейського необхідно натиснути на дзвінок, який знаходиться біля вхідної групи дверей, та зачекати постового поліцейського. Він відкриє двері та організує прохід на станцію. Зауважу, що постовий знаходиться у тих вестибюлях, які працюють у денний час», – підкреслив Микола Поворозник.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: