Карта повітряних тривог, калій йодид, гепатит А: найпопулярніші запити Google українців у 2023 році

17:02  |  16.12.2023
Гугл пошук

У 2023 році Google традиційно представив щорічний підсумковий рейтинг найпопулярніших пошукових запитів українських користувачів. Загалом, основний інтерес людей був спрямований на теми пов’язані з війною, проте юзери гуглили й інші, не менш, визначальні моменти. Що найчастіше шукали українці, що дивилися та якими персонами цікавились — нижче в матеріалі.

Визначальні моменти року

Карта повітряних тривог
У 2023 році серед найбільш популярних запитів українців в Гугл були відомості про карту повітряних тривог і графік відключення світла. Також великою увагою юзерів користувався ватажок ПВК «Вагнер Євген Пригожин.

ТОП-10 моментів:
1) Карта повітряних тривог
2) Графік відключення світла
3) Євген Пригожин
4) ChatGPT
5) Оппенгеймер
6) Deep state
7) Ізраїль
8) Соледар
9) Каховська ГЕС
10) Євробачення 2023

Персона, інтерес до якої зростав найбільше

Рустем Умєров
Найчастіше у 2023 році українці шукали інформацію про нового міністра оборони України Рустема Умєрова. Також користувачі виявляли інтерес до скандального блогера Спартака Субботи та ексрадника ОП Олексія Арестовича.

ТОП-10 персон:
1) Рустем Умєров
2) Спартак Суббота
3) Олексій Арестович
4) Олександр Усик
5) Володимир Путін
6) Михайло Мудрик
7) Кирило Буданов
8) Дмитро Лінартович
9) Ірина Фаріон
10) Гарік Бірча

Пішли назавжди

Євген Пригожин
Українці активно використовували пошукову систему й для отримання інформації про людей, які померли. У 2023 році найбільший інтерес співгромадян викликала смерть Євгена Пригожина, української співачки Ніни Матвієнко та міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

Пішли назавжди:
1) Євген Пригожин
2) Ніна Матвієнко
3) Денис Монастирський
4) Владлен Татарський
5) Валентин Юдашкін
6) Меттью Перрі
7) Тото Кутуньйо
8) Сергій Сивохо
9) Вахтанг Кікабідзе
10) Тіна Тернер

Фільм

Оппенгеймер
У 2023 році українці найбільше цікавилися байопіком від Крістофера Нолана «Оппенгеймер», який розповідав нам історію створення атомної бомби та її винахідника Роберта Оппенгеймера. Друге місце серед пошукових запитів посіла культова кінокартина «Аватар 2», а третю позицію зайняв довгоочікуваний український анімаційний фільм «Мавка».

ТОП-10 фільмів:
1) Оппенгеймер
2) Аватар 2
3) Мавка
4) Форсаж 10
5) Джон Уік 4
6) Барбі
7) П’ять ночей у Фредді
8) Люксембург Люксембург
9) Чебурашка
10) Вартові галактики 3

Читайте також: Радник президента США з Боярки, який допоміг Оппенгеймеру створити ядерну бомбу

Серіал

Венздей
Серед трійки найпопулярніших серіалів в Україні в 2023 році немає новинок. Перше місце зайняв минулорічний «Венздей». На другому місці розташувався американський серіал «Хороший лікар» 2017 року, а на третьому — торішній турецький серіал «Криваві квіти». На жаль, у десятку також ввійшов популярний серед українців новий російський серіал «Слово пацана».

ТОП-10 серіалів:
1) Венздей
2) Гарний лікар
3) Криваві квіти
4) Будиночок на щастя 4 сезон
5) Мандалорець
6) Зимородок
7) Слово пацана
8) Король Талси
9) Джинні й Джорджія 2 сезон
10) Відьмак 3 сезон

Покупка

Калій йодид
У 2023 році українці найчастіше шукали інформацію як придбати калій йодид. Особливий попит на цей препарат припав на літню пору. Саме тоді з’явилися повідомлення про підготовку росіян до скоєння теракту на Запорізькій АЕС. Також у списку популярних запитів був генератор та квитки на потяги.

ТОП-10 запитів на покупку:
1) Калій йодид
2) Генератор
3) Укрзалізниця квитки онлайн
4) Айфон 15
5) Повербанк
6) Німесил
7) Аерогриль
8) Старлінк
9) 20 гривень до річниці війни
10) Лампа на акумуляторі

Питання: “Що таке?”

Гепатит А
Звісно , у 2023 році українці шукали й слова, значення яких було їм невідоме. Найбільше у гуглі люди з’ясовували, що таке гепатит А (захворювання печінки вірусного походження), Хамас ( палестинський ісламістський рух і водночас воєнізоване угрупування, яке є противником Ізраїлю) та РЕБ (різновид збройної боротьби).

ТОП-10 питань «Що таке?»
1) Гепатит А
2) Хамас
3) РЕБ
4) Редан
5) Каб
6) Сектор Газа
7) Промзона
8) Макеба
9) ІПСО
10) Касетні боєприпаси

Що українці шукали раніше

Коронавірус
В 2022 році до трійки найчастіших пошукових запитів українців у Google входили: «Карта повітряних тривог», «Новини України» та «єДопомога».

В 2021 році, ще до повномасштабного війни росії проти України, найпопулярнішим запитом став «Євро 2020». На другому місці — серіал «Гра в кальмара», а на третьому «Холостяк 2021». Тоді ж українці цікавилися й іншими спортивними подіями та конкурсом Євробачення 2021.

У 2020 році найпопулярнішим запитом серед українців був «Коронавірус». Разом з ним людей цікавили симптоми хвороби та рекомендації. Не оминуло увагу юзерів і вибори в США. Цей запит у рейтингу найпопулярніших тем зайняв почесне третє місце.

Читайте також: Ольга Куриленко не кашляет, Том Хэнкс играет в карты: как звезды болеют коронавирусом

Світові Google-тренди 2023 року

Землетрус в Туреччині
Світові Google-тренди певною мірою відрізнялися від українських. В цій вибірці користувачі найбільше цікавилися війною між Ізраїлем та Газою, підводним човном «Титан», який прямував до уламків затонулого «Титаніка» та землетрусом у Туреччині.

Популярні запити в категоріях фільми включали американську феміністичну картину «Барбі», біографічне кіно «Оппенгеймер», а також індійський бойовик «Солдат». Серед серіалів виокремлювали «Останні з нас», «Венздей» та «Джинні й Джорджія».

У світі також високий інтерес до акторів, зокрема Джеремі Реннера, який зіграв роль Клінта Барона в американському вебсервалі «Соколине око», виконавиці головної ролі у, вже зазначеному вище, серіалі «Венздей» Дженни Ортеґи та японського актора Ічікави Енносуке IV.

Серед знаменитостей, які в 2023 році померли, найбільше юзери шукали інформацію про зірку серіалу «Друзі» Меттью Перрі, співачок, володарок премій «Греммі» Тіну Тернер та Шинейд О’Коннор. В музичній сфері найпопулярнішими стали колумбійська співачка Шакіра, американські співаки Джейсон Алдін та Джо Джонас.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: