На що здатна технологія штучного інтелекту

09:21  |  01.11.2023
технологія штучного інтелекту
Новини компаній

Технічний прогрес не зупиняється. Автоматизація робочих процесів сприяє підвищенню продуктивності виробництва. Головна мета використання штучного інтелекту: спрощення взаємодії зі споживачами. ШІ здатний імітувати поведінку людини. Проте, він не може її повністю замінити. Для забезпечення якісного обслуговування, технологію необхідно вдосконалювати і надавати їй необхідну інформацію. 

Що таке штучний інтелект 

Під терміном «штучний інтелект» варто розуміти програмне забезпечення, яке виконує завдання, які раніше виконувалися людиною. Галузі, де застосовуються технології: обслуговування клієнтів (зокрема казино та букмекерські контори, які працюють в Україні),  інтернет-магазини та ін.

Приклади використання ШІ:

  • Чат-боти та голосові асистенти: дозволяють ефективно взаємодіяти з користувачами, передбачати їх запити та надавати миттєві відповіді;
  • в обробці великого обсягу вхідної інформації (здійснення детального аналізу);
  • аналіз інтересів цільової аудиторії: технологія надає.

Аналітика даних та бізнес-аналітика — важливий інструмент сучасних організацій. Вони допомагають керівникам отримувати ключову інформацію вчасно, виявляти проблеми та коригувати стратегію розвитку компанії.

Використання ШІ – інновація в галузі медицини. Штучний інтелект здатний автоматично аналізувати рентгенівські знімки і допомагати в діагностиці захворювань.

Автоматизація послуг у бізнесі

Можливі використання «інтелектуальних» технологій:

  • планування та обґрунтування потреб клієнтів є критичним для бізнесу. ШІ здатен коректно здійснити дані маніпуляції;
  • використання корпоративного ШІ не передбачає відмови від людських ресурсів. Машини існують, щоб допомагати людям, які виконують найважливіші завдання. Точність роботи системи залежить від правильного використання інформації співробітниками;
  • введення даних та застосування алгоритмів робить бізнес ефективнішим. Для досягнення успіху та збільшення прибутку необхідно адаптувати та розвивати програмні рішення відповідно до змін потреб ринку.

Чатбот – популярний інструмент штучного інтелекту, який виконує різні завдання, поставлені користувачами. Для досягнення мети чатботи проводять лінгвістичну обробку.

Потенційні клієнти можуть взаємодіяти з ботом, вводячи свої запити чат, і одержувати миттєві відповіді від автоматизованого оператора. Можливість доступна цілодобово. Технологія застосовується в різних галузях і може варіюватися за масштабом.

Чатбот вміють вирішувати тільки невеликі проблеми і не здатні ефективно впоратися з складними ситуаціями. Якщо клієнт відчуває, що не отримав задовільну відповідь, він відчуває розчарування в сервісі. Чатботи обмежені попередньо визначеними відповідями, тому у них і виникають труднощі при розв’язанні непередбачуваних питань.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: