Весь світ з Україною: як українці допомагають за кордоном

13:41  |  13.03.2022
мітинг, україна

Поки більшість росіян називають війну в Україні фейком та так званою “спецоперацією”, весь світ згуртувався, щоб допомогти нашій нації, за що українці безмежно вдячні. Мільйони людей по всьому світу підтримують Україну: хтось пропонує житло біженцям, хтось роздає їжу на кордоні, а хтось кожного дня виходить на мітинги з вимогою закрити небо над Україною.

Від медійних персон до радисток

Чимало українців війна застала за кордоном — деякі ще встигли повернутися на Батьківщину, деякі вирішили залишитися в безпечному місці, що цілком логічно. Українці згуртувалися та почали допомагати співвітчизникам усім можливим, зокрема колишні інфлюенсери використовують свої соцмережі, щоб поширити корисну інформацію для вимушених біженців з України. Так, роль радистки закордоном на себе взяла відома стилістка Маргарита Мурадова.

У довоєнний час киянка Маргарита допомагала дівчатам і жінкам опановувати ази моди та війна перевернула все з ніг на голову, зараз жінка координує сотні людей, налаштовує логістичні зв’язки з іншими волонтерами все для того, щоб врятувати якомога більше життів. На сторінці Маргарити в інстаграмі можна знайти багато корисної інформації для українців: від житла в Іспанії до роботи в Словаччині.

Читайте також: Кішки, стоматологи, коронавірус: фобії відомих диктаторів

Мітинги з вимогою закрити небо над Україною

З перших днів війни стало зрозуміло, хто буде переможцем у цій війні. Українська армія продемонструвала відвагу та шалений опір ворогу, російські окупанти, натомість ж, продемонстрували лише звірячу жорстокість до мирного населення, вбивши понад 70 дітей. Крім того, час від часу українські міста піддаються ракетним ударам — наслідком цього стали смерті сотні людей: чоловіків, жінок, дітей та осіб похилого віку.

Україна звернулася до НАТО з чіткою вимогою — закрити небо, цим самим врятувавши мільйони життів. Цю вимогу підхопили всі українці — мітинги із закликом закрити небо відбулися по всьому світу: в США, Польщі, Будапешті, Італії, Іспанії і тд. Про війну в Україні знає весь світ, про відважність українців та їхню згуртованість пишуть авторитетні ЗМІ. Сам ж генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що закриття неба над Україною втягне країни Альянсу у війну з росією.

Читайте також: Діти, які не виростуть після війни — про вбитих російськими окупантами

Гуманітарні штаби та пожертвування

Чималу підтримку наші співвітчизники надають, збираючи закордоном необхідну амуніцію для українських військових, медикаменти та ліки. Займаються цим всі, кому небайджа доля українців, зокрема долучаються багато іноземців — серед них і голлівудські зірки українського походження. Так, Міла Куніс, американська акторка і уродженка Чернівців, разом з чоловіком Ештоном Кутчером пожертвують на гуманітарну допомогу Україні 3 мільйони доларів.

«Я як ніколи пишаюся тим, що українка вийшла заміж за мене. У той час, як ми є свідками мужності українців, ми також є свідками неймовірного тягаря тих, хто обрав безпеку і був змушений тікати з країни, охопленої війною», — зазначив Ештон Кутчер.

Леонардо ді Капріо, бабуся якого мала українське коріння (деякий час вона жила в Одесі), пожертвував $10 мільйонів на потреби ЗСУ.

До початку війни 100 тисяч гривень на потребу фонду “Повернись живим” пожертвувала львівська дизайнерка, Мері Фуртас. Наразі вона займається таргетом реклами для росіян, щоб донести правду про війну в Україну крізь кремлівську пропаганду.

Читайте також: Бомбоубежище и секретная станция: топ-12 фактов о Киевском метрополитене

Волонтери на кордоні

Польські мами залишають на кордоні коляски для українок

Польські мами залишають на кордоні коляски для українок

За останніми даними ООН, понад 1,7 мільйона мирних жителів покинули Україну через вторгнення росії. Щодня тисячі людей проходять пішки сотні кілометрів, щодня автівки проїжджають сотні кілометрів в пошуках безпечного місця для жінок та дітей.

Втім, через великі черги люди змушені стояти просто посеред поля, не маючи ні їжі, ні води. На допомогу прийшли сотні волонтерів з-за кордону, серед них і небайдужі українці, які надають допомогу своїм співвітчизникам — готують гарячу їжу, роздають ліки та облаштовують теплі палатки для перепочинку. Громадяни Польщі, Словаччини, Угорщини кожного дня волонтерять на кордонах, заспокоюють, обігрівають та годують українців.

Ми вдячні кожному з вас — тим, хто в складний для України час не залишився осторонь!

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки: ,

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: