Діти, які не виростуть після війни — про вбитих російськими окупантами

10:58  |  09.03.2022
війна
Важно

24 лютого зранку мільйони українців прокинулися від звуків вибухів чи сирен. 24 лютого, поки мирні мешканці спали, Путін цинічно напав на Україну — розпочалася повномасштабна війна. Станом на 12 годину 8 березня 2022 з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 41 дитина. 41 невинна душа. Ці діти більше ніколи не підуть до школи та не святкуватимуть день народження. Історії українських малюків, у яких тільки починалося життя.

Аліса, 7 років

Аліса, 7 років - померла від обстрілів російських окупантів

Аліса, 7 років — померла від обстрілів російських окупантів

На фото — усміхнена дівчинка з українського міста Охтирка, що на Сумщині. Саме це місце стало однією з найгарячіших точок, де російські окупанти обстріляли мирні житлові масиви. Аліса не дожила до свого 8-річчя лише 3 місяці — дівчинка була поранена 25 лютого під час обстрілу дошкільного навчального закладу із «Урагана» та «Града». Разом з Алісою помер дідусь, який прикрив її собою. Про це повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

Дівчинка — ім’я невідоме, 6 років

Дівчинка, 6 років - померла від обстрілів російських окупантів. Фото: Evgeniy Maloletka/AP Photo

Дівчинка, 6 років — померла від обстрілів російських окупантів. Фото: Evgeniy Maloletka/AP Photo

Маріуполь, Донецька область — тут розгорнулися страшні бойові дії. Окупанти використовували військову техніку на мирному населенню. 27 лютого 6-річна дівчинка була тяжко поранена від обстрілів загарбників. Лікарі намагалися врятувати її життя, та дитина померла в медустанові. Репортаж із лікарні, куди доправили дівчинку, був опублікований американським виданням Associated Press.

Кирило, 18 місяців

Кирило,18 місяців - помер від обстрілів російських окупантів. Фото: Evgeniy Maloletka/AP Photo

Кирило,18 місяців — помер від обстрілів російських окупантів. Фото: Evgeniy Maloletka/AP Photo

На фото батьки Кирила біжуть в лікарню — хлопчик в закривавленому пледі отримав важке поранення внаслідок ракетних обстрілів російськими окупантами Маріуполя 4 березня. Лікарі, попри всі зусилля, не змогли врятувати маля — хлопчик помер. Про це повідомили у CNN.

Поліна, 4-класниця

Поліна, дівчинка ходила в 4 клас - розстріляли російські військові

Поліна, дівчинка ходила в 4 клас — розстріляли російські військові

Київ. Поліна була школяркою, дівчинка ходила в 4 клас. 27 лютого, зранку, російська диверсійно-розвідувальна група розстріляла автомобіль з цивільними — дівчинка загинула разом з батьками. Крім них, в машині були братик та старша сестра Поліни — вони дивом залишилися живі.

Софійка, 6 років

Софійка, 6 років - розстріляли російські військові

Софійка, 6 років — розстріляли російські військові

Нова Каховка, Херсонська область. 24 лютого, у перший день війни російські військові розстріляли під Новою Каховкою цілу сім’ю. 6-річна Софійка разом з братиком, якому було лише 1,5 місяці, загинули в лікарні — медики не змогли врятувати життя.

Арсен, 14 років

Арсен, 14 років - помер від осколку російського снаряда

Арсен, 14 років — помер від осколку російського снаряда

Арсену було 14 років. У голову хлопчика влучив осколок снаряда. Медики не змогли доїхати через постійний вогонь окупантів — російські війська обстрілювали навіть машини швидкої допомоги. Арсеній стік кров’ю.

Ілля, підліток

Тато хлопчика Сергій плаче над тілом сина. Фото: Evgeniy Maloletka/AP Photo

Тато хлопчика Сергій плаче над тілом сина. Фото: Evgeniy Maloletka/AP Photo

Маріуполь. Ілля був підлітком — хлопчик помер 4 березня в лікарні внаслідок обстрілів російських окупантів.

8 березня стало відомо про ще одну смерть дитини в Маріуполі — померла 6-річна дівчинка Таня. Дитина загинула від зневоднення внаслідок гуманітарної катастрофи, спричиненої російськими окупантами. Про це у відеозверненні заявив Президент України Володимир Заленський. Дівчинку дістали з-під завалів зруйнованого будинку — її мати загинула. Останні хвилини свого життя 6-річна Таня провела наодинці, перелякана та виснажена від спраги.

Від початку повномасштабного російського вторгнення, в Україні від рук окупантів кожного дня гине мирне населення — зокрема жінки та діти. Поки НАТО кожного дня висловлює захоплення українським народом та зволікає з рішенням закрити небо над Україною — помирають діти, які цього неба вже ніколи не побачать.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки: ,

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: