Жителям Києва слід посилити контроль за «власною інфекційною безпекою» – КМДА

17:44  |  31.10.2023
Жителям Києва слід посилити контроль за «власною інфекційною безпекою» – КМДА

Через спалах гепатиту A на Вінниччині жителям Києва слід посилити особистий контроль за власною інфекційною безпекою.

Джерело: Директорка департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург

Як повідомляє пресслужба КМДА, ризик розповсюдженості цієї хвороби у столиці насамперед пов’язаний з міграцією населення між Київською та Вінницькою областями, а оскільки джерелом інфекції є хвора людина, яка виділяє збудник, Київ перебуває в зоні потенційної небезпеки.

За словами Гінзбург, дотримуючись досить простих, але ефективних правил, можна значно знизити для себе ризик зараження гепатитом A.

У КМДА нагадують, що для цього необхідно уважно слідкувати за гігієною рук – ретельно мити їх перед приготуванням і вживанням їжі, після відвідування вбиральні, повернення з прогулянки, поїздок, перебування у громадському транспорті.

Також слід серйозно ставитися до миття продуктів, які вживаються сирими, вода для пиття має бути бутильованою або кип’яченою, а посуд – добре вимитий.

«При виникненні симптомів нездужання – слід одразу звертатись до лікаря. Тільки він може поставити діагноз та призначити адекватне лікування. Не очікуйте на «жовте» відображення у дзеркалі, щоб звернутися за медичною допомогою. Згаяний час шкодить не лише вашому здоров’ю, а й підвищує ризик спалаху хвороби, наражає на небезпеку оточуючих: ваших дітей, родичів, колег та й зовсім незнайомих людей», – додала Гінзбург.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: