Зеленський підбив підсумки РНБО: винних за погані укриття – покарати

17:15  |  23.06.2023
Зеленський підбив підсумки РНБО: винних за погані укриття – покарати

Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки та оборони ухвалила притягти до відповідальності винних у неналежному стані укриттів по Україні та в столиці, а всі захисні споруди привести в належний стан.

Джерело: Президент Володимир Зеленський в соцмережах

Зеленський коротко підбив підсумки нинішнього засідання, де розглядали 3 основні питання.

«Перша – безпека людей. Чверть бомбосховищ по Україні й третина по Києву непридатні для використання. Рішення РНБО: винних притягти до відповідальності, а всі захисні споруди привести в належний стан. Друга – суди. Продовжуємо судову реформу в тісній співпраці з ЄС. Посилюємо відповідальність за корупцію в системі правосуддя. Окремо опрацьовуємо механізм для захисту в судах іноземних та внутрішніх інвестицій. Третя – наше майбутнє в ЄС. Прискорюємо роботу над виконанням європейських рекомендацій», — йдеться в повідомленні.

Пізніше Зеленський оприлюднив відеозвернення за підсумками засідання РНБО.

Щодо непридатних укриттів пообіцяв зокрема кадрові рішення.

«Міністри Клименко та Камишін представили перші зведені підсумки перевірки укриттів у регіонах нашої держави. Висновки невтішні. Майже по всій країні. Це і Київ, і Запоріжжя, і Харків, і Дніпро… і Конотоп, і Біла Церква, і багато інших міст. Особливо цинічна та ганебна ситуація в тих містах, які мають значний фінансовий ресурс, але, на жаль, інші пріоритети. Кадрові рішення будуть», — повідомив Зеленський.

Стосовно сфери судочинства: за словами Зеленського, пропонується посилити кримінальну відповідальність за корупційні правопорушення у сфері правосуддя.

«І щоб це було відчутно. Від 10 до 15 років з конфіскацією майна… І щоб це стосувалось тих, хто вимагає гроші, хто бере гроші, хто тримає цю систему корупції на всіх її ланках», — сказав президент України.

Наступне: за словами глави держави, мають бути перевірки доброчесності суддів, і не лише перед призначенням на посаду.

Повідомляється, що члени РНБО окремо обговорили питання про захист прав бізнесу та інвесторів у судах.

«Сьогодні – рівно рік, як Україна набула статус кандидата на вступ в Євросоюз, і цьогоріч мета – розпочати переговори щодо членства. Україна свою частину роботи – точно зробить», – зазначив також президент.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: