Збував зброю, вибухівку та наркотики: у столиці затримали чоловіка (відео)

16:13  |  26.02.2024
Збував зброю, вибухівку та наркотики: у столиці затримали чоловіка

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Порушник збував зброю, боєприпаси та наркотики, відправляючи по Україні за допомогою сервісу поштових відправлень. Його щомісячний прибуток від такої діяльності сягав 200 тисяч гривень. Фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці затримали зловмисника, який збував зброю, боєприпаси та наркотики на території міста Києва.

За словами начальника відділу поліції № 2 Шевченківського управління поліції Івана Негуриці, правоохоронці задокументували незаконну діяльність порушника та затримали його:

«Ми встановили, що 50-річний місцевий мешканець організував у столиці збут вогнепальної зброї та бойових припасів, а також налагодив розповсюдження особливо небезпечної психотропної речовини – «Альфа-PVP». У ході проведення обшуків за місцем його проживання та у гаражному приміщенні ми вилучили перероблений пістолет Форт й 16 патронів до нього, дві гранати Ф-1 з запалами, дві димові шашки, пістолет, багнет до автомата та близько сотні патронів різного калібру. Крім того, вилучено близько чотирьох кілограмів психотропу «Альфа-PVP», пакунки з амфетаміном, канабісом та МДМА».

Орієнтовна вартість вилучених з незаконного обігу наркотиків за цінами «чорного ринку» складає близько пів мільйона гривень.

Фігуранта затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 263 — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та ч. 2 ст. 307 — незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів Кримінального кодексу України.

За вчинене йому загрожує до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: