Заволодів понад 300 тисяч грн на закупівлі вантажно-пасажирського авто: у столиці повідомили про підозру посадовцю

14:15  |  01.08.2023
На Подоле задержали подозреваемого в разбойном нападении на подростка

Зловживаючи службовим становищем директор комунального підприємства привласнив держкошти на покупці транспорту по завищеній ціні. За скоєне йому загрожує до п’яти років тюремного ув’язнення.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили посадовця у заволодінні бюджетними коштами. Правопорушником виявився директор одного з комунальних підприємств, розташованого на Лісовому масиві у Деснянському районі столиці.

Як розповів виконуючий обов’язки начальника слідчого відділу Деснянського управління поліції Дмитро Гуменний, поліцейські провели слідчі дії та за результатами експертизи встановили придбання автобуса по завищеній ціні:

«Під час досудового розслідування ми встановили, що фігурант уклав договір про закупівлю вантажно-пасажирського автомобіля для перевезення маломобільних груп підопічних та людей з особливими потребами, проте його вартість значно перевищувала ринкову ціну. Сума матеріальних збитків державі становить 382 тисячі гривень».

57-річному киянину повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: