Заробляли близько півмільйона гривень щомісяця: у Києві викрили наркоторговців

16:03  |  13.11.2023
Заробляли близько півмільйона гривень щомісяця: у Києві викрили наркоторговців

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Порушники налагодили злочинну схему з розповсюдження наркотиків на території міста Києва. Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у фігурантів заборонених речовин майже на 1 000 0000 гривень. Наразі слідчі повідомили спільникам про підозри у вчиненні злочину. За скоєне їм загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело: Поліція Києва

Правоохоронці викрили чотирьох спільників, які займалися збутом наркотиків, «заробляючи» на злочинній діяльності близько півмільйона гривень щомісяця. Зловмисниками виявились уродженці Києва та Полтавської області, 1980, 1984, 1988 та 2003 років народження.

Таким був результат відпрацювання оперативної інформації в рамках досудового розслідування, розпочатого влітку цього року за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Як розповів старший слідчий Дніпровського управління поліції Ферхад Ніязов, правоохоронці затримали чотирьох порушників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після збуту чергової партії канабісу:

«Ми з’ясували, що четверо знайомих налагодили збут канабісу з Полтавської області до столиці через поштові відправлення. Відтак, двоє зловмисників займались переробкою і фасуванням наркотичних засобів на території приватного господарства на Полтавщині та відправляли посилки в Київ, а двоє інших фігурантів здійснювали безпосередній збут оптових партій канабісу на території столиці. Щомісячний дохід від заняття наркобізнесом приносив порушникам близько 500 000 гривень на місяць. Днями ми задокументували черговий факт продажу зловмисниками майже 500 грамів канабісу на суму 74 000 гривень. Ще три аналогічні епізоди ми задокументували в рамках досудового розслідування раніше».

За адресами проживання підозрюваних у столиці та Полтавській області поліцейські разом зі співробітниками СБУ провели низку санкціонованих обшуків.

У результаті слідчі вилучили речові докази злочинної діяльності наркозбувачів: близько трьох кілограмів марихуани, 15 кілограмів зрізаних рослин конопель, 50 суцвіть конопель, ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, подрібнювач, поліетиленові вакуумні пакети, картонні коробки та інші ємності з залишками речовини рослинного походження.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин складає близько 1 000 000 гривень.

Крім цього, під час обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів 36 500 гривень, 1 600 доларів США та 730 Євро.

«За погодженням із Дніпровською окружною прокуратурою міста Києва ми повідомили усім затриманим про підозри у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 307 Кримінального кодексу України — незаконне придбання, зберігання з метою збуту, пересилання, а також незаконний збут наркотичного засобу, вчинений за попередньою змовою групою осіб та ті самі дії, вчиненні повторно. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі трьом фігурантам суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, а одному – домашній арешт. Триває досудове розслідування», — зазначив Ферхад Ніязов.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: