Заперечували агресію росії: СБУ затримала б’юті-блогерку та охоронця паркінгу в Києві

15:28  |  07.03.2024
Заперечували агресію росії: СБУ затримала б'юті-блогерку та охоронця паркінгу в Києві

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Служба безпеки викрила у столиці двох прокремлівських агітаторів, які поширювали фейки про війну в соцмережах і виправдовували дії російської армії. Одна з затриманих — б’юті-блогерка, інший автор дописів про «бандерівців і нацистів» в Україні працював охоронцем автопаркінгу.

Джерело: Пресслужба СБУ та Київська міська прокуратура

Зокрема, правоохоронці повідомили про підозру 33-річній б’юті-блогерці за поширення матеріалів, в яких міститься заперечення збройної агресії рф (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Їй загрожує до 5 років позбавлення волі.

Жінка спочатку записувала ролики для соцмережі про косметику, а потім вирішила «взятися» за політику. Блогерка називала війну в Україні, розв’язану росією, «внутрішнім громадянським конфліктом».

Також косметологиня записала звернення до влади, заявивши, що хоче моральної компенсації за нелегкі останні роки життя у столиці. Наразі вказана сторінка у TikTok видалена.

Ще один мешканець столиці, 61-річний охоронець паркінгу, публікував у забороненій соцмережі «Однокласники» дописи на підтримку путіна. Чоловік закликав продовжувати війну проти України, поширював у своїх постах російські наративи про «бандерівців та нацистів» і визнавав правомірною збройну агресію рф.

Йому повідомили про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України. Санкція статті передбачає до 8 років ув’язнення.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: