Залужний підтримав ідею перейменування Повітрофлотського на проспект Повітряних сил

17:33  |  18.10.2023
"Росіяни готують 200 тисяч солдатів. Я не сумніваюсь, що вони знову підуть на Київ" – Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтримав перейменування Повітрофлотського проспекту в Києві на проспект Повітряних сил.

Джерело: Голова експертної топонімічної комісії в місті Київ Олександр Алфьоров у Facebook, відповідь Залужного на депутатський запит, оприлюднена на сайті парламенту

Згідно з даними на сайті Верховної Ради, група народних депутатів на чолі з Романом Лозинським 5 жовтня направила запит на ім’я головнокомандувача ЗСУ з проханням висловити свою позицію із вказаного питання.

6 жовтня Залужний відповів нардепам, що підтримує ідею перейменування Повітрофлотського на проспект Повітряних сил у столиці.

Як відомо, раніше відповідне перейменування підтримало командування Повітряних сил ЗСУ в особі генерал-лейтенанта Миколи Олещука та командувача Повітряного командування «Центр» Анатолія Кривоножка.

«Дуже важливо, що є чітка й однозначна позиція військового командування. Тому що в Київраді досі є депутати, які рішуче налаштовані збивати пропозицію «проспект Повітряних сил» і нав’язувати «проспект Європейського Союзу» – в місцевості Києва, де це недоречно. Попри думку киян, попри офіційно висловлену позицію військових, попри здоровий глузд. Є рішення, як зробити й проспект Повітряних сил і проспект Європейського Союзу з повагою до історії Києва, але багатьох політиків це не цікавить. Тільки від нас з вами залежить, чи зможемо ми захистити назву «проспект Повітряних сил», чи дозволимо взяти себе в заручники політичних оборудок», — повідомив Алфьоров.

Нагадаємо, за кілька днів петиція про перейменування Повітрофлотського проспекту в проспект Повітряних сил набрала необхідну кількість голосів. Київраду закликають підтримати звернення киян і відмовитися від пропозиції перейменувати проспект в честь Європейського Союзу.

За перейменування Повітрофлотського на проспект Європейського союзу у Київраді виступила «Євросолідарність». Згодом партія провела рекламну кампанію, аби вплинути на голосування у «Київ Цифровий».

Проєкт рішення з цим варіантом назви вніс міський голова Віталій Кличко.

У червні постійна комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій підтримала перейменування Повітрофлотського проспекту, аби вшанувати Повітряні сили ЗСУ. Тоді йшлося про назву Повітрянофлотський.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: