Закохана в Київ: Ванесса Параді про зйомки у фільмі «Іней» і кліпі “Kiev”

11:59  |  14.12.2020
Ванесса Паради

Ванесса Паради

Київ – місто-магніт, що закохує в себе з першої зустрічі. Він вабить і зачаровує всіх, кому хоч раз пощастило стати його гостем, і легендарна француженка Ванесса Параді не стала виключенням. Чим Україна та Київ привернули увагу іноземних зірок, так що українську столицю обрали для зйомок?

Кінокартина «Іней»

Картина "Іней"

Картина «Іней»

В “Інеї” розповідається про Рікаса та Інгу, молоду литовську пару, яка вирушає в Київ, щоб доставити вантаж з гуманітарною допомогою для українських військових, та за збігом обставин опиняється біля лінії вогню. Під час своєї подорожі молоді люди натрапляють на журналістку, яка працює в гарячих точках – саме її зіграла Ванесса Параді.

“Ми шукали акторів у Франції та поза її межами. Мені запропонували Ванессу Параді, вона була вільна на дати зйомок. Я не знаю, як вона відреагувала на нашу пропозицію, але, мабуть, це була хороша реакція, оскільки вона її прийняла. Без вагань,” – прокоментував Шарунас процесс затвердження актриси на роль в одному зі своїх інтерв’ю.

Натомість, сама Ванесса, погодившись на участь у фільмі, ще навіть не здогадувалася яку буде грати роль, адже сценарію як такого не існувало. Вона з усмішкою пригадує, як одного разу наважилась поцікавитися в режисера “погана” чи “хороша” в неї героїня, а той відповів лише загадковим “подивимось”.

Чому витончена та стримана француженка погодилась на таку, відверто кажучи, авантюрну пропозицію? Саме литовський режисер, відомий своїми оригінальними та незвичними методами роботи, привернув її увагу.

Ванесса неодноразово розповідала журналістам, що була захоплена зйомками, хоча їх не можна було назвати комфортними: знімальній групі іноді доводилось ночувати в вантажівках, “всі їхали кудись і точно не знали коли зможуть повернутися додому”. Але акторка ніколи не скаржилася, вона безумовно довіряла режисеру та сприймала процес зйомок як професійну, так і особисту пригоду:

“Це був особливий досвід. Все було імпровізацією. Шарунас хотів дістати з нас справжні емоції, а не лише використовувати наші акторські здібності. Сцени писали в процесі зйомок. В одній з них я розмовляю з головним героєм. Єдине, що Шарунас попросив нас зробити, це “говорити про кохання”. Це все. Ми повинні говорити про кохання в країні, де йде війна…”

Також Параді визнавалась, що її зворушила ідея кінострічки та особисті мотиви режисера. Для Шарунаса Бартаса було дуже важливо розповісти історію країни, яка захищає свою свободу та незалежність, адже тридцять років тому, в часи його молодості, схожі події відбулися на його Батьківщині – в Литві.

Зйомки фільму проходили в Кураховому, Мар’їнці, Красногорівці, Дніпрі, Києві, Польщі, Литві та Франції, але саме українська столиця найбільш припала Ванессі до душі, залишивши слід у спогадах та в серці.

“Тоді я вперше відвідала Київ, та й Україну взагалі. Це було через два роки після революції. Я говорила про минулі події з Шарунасом, який в ті дні розмістив на площі вебкамеру. Він розповів мені про все, що сталося. Два роки по тому, хоча рана в душах людей ще не загоїлась, площу вже реконструювали.

Наша знімальна група опинилась на місці, де залишилось багато фантомів. Багато несправедливості. Багато страждать. Але також і багато надії. Це справило на мене дуже сильне враження. А ще було дуже гарно: світло, сніг…”

“Іній” знімали взимку, тож у Києві було сніжно та морозно, але, незважаючи на холод, Ванесса змогла знайти тепло у людях навколо. Француженка була зворушена гостинним прийомом, а українські жінки особливо вразили її природною красою та позитивною енергетикою.

“В них відчувалися гідність, жіночність і сила. Мені це дуже сподобалось,” – розповіла актриса.

Читайте також: Агент Малдер и Жоффрей де Пейрак: топ-10 звезд Голливуда с киевскими корнями

Шостий музичний альбом Ванесси Параді «Les Sources» (Джерела) і кліп “Kiev”

Ванесса Паради

Ванесса Паради

У 2018 році Ванесса Параді оприлюднила свій шостий музичний альбом – “Les Sources” (Джерела), на написання якого її надихнув нещодавний шлюб із письменником та режисером Самюелем Беншетрі. Це щире освідчення в коханні у формі дванадцяти стриманих, але зворушливих композицій. Свій новий проект співачка вирішила створити більш інтимним та особистим, ніж попередні.

«Я бажала скласти світлий альбом, який міг би принести мені радість та спокій. Поговорити про любов, про важливі речі, про життя, природу та майбутнє кількома словами. І по можливості поетично. З думкою, що все це можна прослухати від початку до кінця. Ніби то є подорож. Подорож, яка заспокоює, яка змушує вас мріяти. І, звісно, танцювати», – пояснила француженка ідею свого альбому.

Для здійснення цього амбітного проекту Ванесса Параді обрала пісню “Ces mots simple” (Ці прості слова) як перший сингл. В той же час “Kiev” (Київ), одна з улюблених пісень шанувальників, стала другим синглом.

Композиція про українську столицю одночасно супроводжується акустичною та ліричною мелодіями, вона починається спокійно, навіть стримано, а завершується яскраво та грандіозно.

Насправді, “Kiev” народився в Парижі. Пісню написав чоловік Ванесси, Самюель Беншетрі, коли француженка була в Києві на зйомках “Інею”.

“Я дуже люблю цю пісню – вона така гарна! Це історія про закоханих, що сумують один за одним. Коли дві закохані людини не разом, вони страждають. Розповісти таку історію кохання в країні, яка сама страшенно страждає, – чиста поезія,” – ділиться враженнями співачка.

Зимою 2018 року за режисерством Девіда Астера пройшли зйомки музичного кліпу на пісню “Kiev”. Саме тоді Ванесса відвідала Київ вдруге.

У кліпі Параді блукає загадковим лісом, меланхолійно згадуючи обійми та поцілунки коханого, що залишились у минулому, проте ще не втративши надію на зустріч з ним у засніженому та холодному Києві. Пори року змінюють одна одну, але час ніби йде назад: зелене листя на деревах вкривається снігом, а вже після того, як зимовий слід зникає, починається листопад.

Можливо, цим Ванесса та режисер кліпу хотіли підкреслити ностальгічний настрій композиції. Наприкінці відео у небі лунають грім і блискавки, Ванесса біжить, намагаючись вибратися з похмурого лісу, й опиняється на галявині, звідки видно панораму Києва, зокрема, Лаврську дзвіницю.

“Нам доведеться піднятися в небо,

Навчитися оберігати мрії

До настання темряви,

Щоб знову зустрітися в Києві.”

Ванесса Параді “Київ”

Вперше цю ніжну та романтичну пісню Ванесса виконала на щорічній церемонії вручення французької музичної премії Victoires de la musique у 2019 році, а вже декілька місяців потому подорожувала Францією у рамках свого турне до альбому “Les Sources”. Загалом співачка провела близько тридцяти концертів, квитки на які були дуже швидко розпродані – це, мабуть, і є безперечним доказом популярності легендарної Ванесси Параді, а також безумовного успіху її останнього музичного альбому.

Читайте також: Здесь снимали кино: самые кинематографичные улицы Киева

Крім відомої француженки можна згадати велику кількість всесвітньо відомих іноземних зірок, які неодноразово відвідували Київ з концертами, на зйомках музичних кліпів чи просто як туристи: американський рок-гурт Twenty One Pilots, легендарна Майлі Сайрус, британський поп-виконавець Калум Скотт та багато інших.

Київ зачаровує, і ми можемо лише здогадуватись хто потрапить під його чари наступним.

Інна Грищенко

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: