За два тижні кияни принесли в пункти утилізації майже 1000 новорічних дерев

15:41  |  19.01.2023
За два тижні кияни принесли в пункти утилізації майже 1000 новорічних дерев

Фото: kyivcity.gov.ua

Від початку роботи пунктів прийому та утилізації хвойних дерев містяни здали на переробку близько 1000 ялинок та сосен. Пункти працюють в усіх районах Києва. Наразі найактивнішими виявилися мешканці Оболонського та Шевченківського районів. Здати новорічне дерево можна до 31 січня включно.

Джерело: КО «Київзеленбуд»

«Звісно, поки що підбивати підсумки рано, проте вже очевидно, що цифра буде значно менша, ніж минулого року. У 2022-му кияни здали на переробку 8,5 тисячі новорічних дерев. Та ми зі зрозумілих причин і не очікували цього року ажіотажу, як у попередні роки: багато хто просто відмовився ставити ялинки, бо війна – не час святкувати, хтось купив деревце у горщику, щоб потім висадити на вулиці, є чимало прихильників штучних прикрас. Та попереду ще одна хвиля – більшість киян виносять з дому ялинки саме після Водохреща», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Наразі працюють 17 пунктів утилізації новорічних ялинок на базі підприємств КО «Київзеленбуд»: 11 пунктів відкрито на територіях виробничих баз районних КП УЗН і ще 6 – на територіях лісництв КП «Дарницьке ЛПГ» і КП «ЛПГ «Конча-Заспа».

Локації та контакти відповідальних осіб можна переглянути на мапі: http://kyivzelenbud.com/maps/utylizatsiya-novorichnyh-yalynok.

Зібрані дерева перероблять на щепу у спеціальному тріскоподрібнювачу, яку навесні використають для зберігання водного балансу лунок вічнозелених рослин, а взимку – для захисту ґрунту від промерзання.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: