За 5 500 доларів США допомагав ухилянтам виїхати з України: у Києві затримали підозрюваного (відео)

14:22  |  14.11.2023
За 5 500 доларів США допомагав ухилянтам виїхати з України: у Києві затримали підозрюваного

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Прикриваючись роботою в одному з підрозділів ДФТГ столиці, чоловік продавав ухилянтам підроблені тимчасові посвідчення військовозобов’язаного, який нібито непридатний до служби за станом здоров’я та має право на перетин кордону. Фігуранта затримали під час передачі документів та отримання авансу. За такі дії йому загрожує до 9 років ув’язнення.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили чоловіка, який під час воєнного стану надавав призовникам документи про визнання їх непридатними до військової служби, щоби безперешкодно виїхати з України.

Як з’ясували правоохоронці у ході досудового розслідування, прикриваючись роботою у добровольчому формуванні територіальної громади столиці, 52-річний чоловік виготовляв та продавав «клієнтам» тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Згідно фейкових документів ухилянти нібито непридатні до служби за станом здоров’я. Таку послугу правопорушник оцінив у 5 500 доларів США.

Поліцейські задокументували факт передачі фігурантом виготовленого документа одному з місцевих мешканців та отримання авансу у сумі 3 000 доларів США. Порушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За місцем роботи чоловіка слідчі провели обшук, за результатом якого вилучили чорнові записи та робочу документацію.

Слідчі оголосили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: