З початку року в Києві висадили понад 4 000 дерев, майже 47 000 кущів і близько 5,5 мільйона квітів

16:41  |  13.10.2023
З початку року в Києві висадили понад 4 000 дерев, майже 47 000 кущів і близько 5,5 мільйона квітів

Фото: kyivcity.gov.ua

З початку 2023 року комунальні підприємства з утримання зелених насаджень міста Києва висадили понад 4 000 дерев, майже 47 000 кущів та близько 5,5 мільйона квітів.

Джерело: Заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів

«Для Києва дуже важливо зберігати статус зеленої столиці. Попри нелегкі часи, ми маємо дбати про комфорт киян і гостей столиці, які заслуговують на якісні місця для прогулянок та відпочинку. Надзвичайно приємно, що до нас сьогодні приходять активісти не з критикою, а з вдячністю за нові насадження. У нас, до слова, стало хорошою традицією, коли меценати, соціально відповідальний бізнес допомагають місту висаджувати дерева в парках і скверах, облаштовувати клумби, та, таким чином, роблять своє місто кращим», – прокоментував Прокопів.

Зелені насадження в Куренівському парку після консультацій із громадськістю були висаджені на місці видалених аварійних дерев. Йдеться про 30 дерев породи вишня дрібнопильчаста «Роял Бургунді» – саме цей сорт для висадження підтримала місцева громада.

Активісти, які були присутні на висадженні дерев у парку, подякували за те, що до їхньої думки прислухалися.

Окрім висадження дерев у Куренівському парку, сьогодні відбулося облаштування клумби на Контрактовій площі (на розі вулиць Межигірської й Григорія Сковороди).

Як повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний, працівники КП УЗН Подільського району висадили 36 туй західних «Глобоза», наданих місту меценатами.

«Якщо ми хочемо жити в дійсно зеленому місті, маємо постійно підтримувати баланс, щороку поповнюючи кількість зелених насаджень. Беручи до уваги об’єктивні причини – хвороби рослин, їхні вік чи такі природні явища як буревії – турбуємося про те, аби місто було зеленим та радувало киян і гостей столиці своїм затишком сьогодні й в майбутньому», – зазначив Олександр Возний.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: