З початку 2024 року в Києві висадили понад 3,5 тисячі дерев, понад 33 тисячі кущів та майже 4 мільйони квітів

15:01  |  18.07.2024
З початку 2024 року в Києві висадили понад 3,5 тисячі дерев, понад 33 тисячі кущів та майже 4 мільйони квітів

Фото: kyivcity.gov.ua

З початку 2024 року комунальні підприємства з утримання зелених насаджень Києва висадили понад 3,5 тисячі дерев, понад 33 тисячі кущів та майже 4 мільйони квітів.

Джерело: Заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів

«Попри війну та складні умови, наші комунальні підприємства продовжують працювати над озелененням Києва. Майже 4 мільйони нових квітів, понад 33 тисячі кущів та 3,5 тисячі дерев – це не лише про стійкий розвиток міста. Регулярне озеленення – наш внесок в адаптацію до зміни клімату. В умовах глобального потепління зелені насадження стають нашими союзниками у створенні комфортного міського середовища. Ми вдячні працівникам комунальних підприємств, які попри всі труднощі роблять Київ зеленішим і красивішим», – сказав Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, серед дерев озеленювачі надають перевагу кленам, липам, платанам і гіпоалергенним тополям, які добре себе зарекомендували в умовах міста. 

«Наші комунальні підприємства завжди ретельно вибирають види, що найкраще адаптуються до міських умов. Але посадити дерево – це лише початок. Ми впроваджуємо інноваційні методи догляду, які сприяють приживлюваності та стійкому росту молодих дерев. Минулий рік довів результативність спеціальних поливних систем – торб для поливу. Завдяки йому дерева краще ростуть, у них яскравіше листя та загалом вони мають більш здоровий вигляд. Таких торбинок у Києві вже понад 1,5 тисячі, і за потреби їх кількість будемо збільшувати», – прокоментував Олександр Возний.

Як зазначає КО «Київзеленбуд», використання таких спеціальних мішків заощаджує до 65% води порівняно зі звичайним поливом.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: