Вулицю Михайла Драгомирова перейменували на честь військовослужбовця, Героя України Андрія Верхогляда

15:06  |  20.06.2023
Вулицю Михайла Драгомирова перейменували на честь військовослужбовця, Героя України Андрія Верхогляда

Андрій Верхогляд

У Печерському районі вулицю Михайла Драгомирова перейменовано на честь військовослужбовця, Героя України Андрія Верхогляда (позивний «Лівша»). За перейменування вулиці проголосували 68 депутатів Київської міської ради.

Джерело: КМДА

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради, ініціатор пропозиції про перейменування Володимир Бондаренко, у столиці міські об’єкти мають носити назви, які пов’язані з Україною, її історією, Героями та відомими діячами, і ми зобов’язані позбутись усіх назв, які нав’язав радянський союз та росія.

«Час для справедливості. Разом з мешканцями зробили вибір, аби столичні вулиці носили імена наших Героїв. Кияни віддали 16 682 голоси за перейменування вулиці Михайла Драгомирова на честь загиблого українського військовослужбовця, підполковника, командира батальйону 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, Героя України Андрія Верхогляда. З початку повномасштабного вторгнення у 2022 році Герой боронив підступи до міст Бориспіль та Бровари. Рік тому, 22 червня 2022 року, у віці 27 років загинув у бою проти російських бойовиків на Світлодарській дузі. Вічна пам’ять і шана полеглим за Україну», – наголосив Володимир Бондаренко.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: