Встановлено першого підозрюваного, який катував та вбивав людей в Бучі

16:59  |  02.05.2022

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури встановлено та заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю Управління федеральної служби військ нацгвардії РФ у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

Джерело: Офіс Генерального Прокурора.

У березні 2022 року, перебуваючи у місті Буча, підозрюваний жорстоко поводився з мирними громадянами, які не брали участі у бойових діях та не мали зброї. Разом з іншими військовослужбовцями РФ він вбив чотирьох мирних мешканців. Їх тіла знайшли із зав’язаними за спиною руками та слідами катувань.

Також встановлено, що російський військовослужбовець примушував іншого потерпілого зізнатися у підривній діяльності проти армії РФ. Для цього він бив чоловіка прикладом автомата, гардою для ножа, руками й ногами. Змушував його нюхати мертве тіло та, імітуючи страту, стріляв поруч з вухом беззбройного мирного мешканця.

Особу військовослужбовця Росгвардії, який вбивав людей у місті Буча, встановлено завдяки вжитим прокурорами заходам та допомозі журналістів «Слідство. Інфо». Наразі перевіряється його причетність до скоєння інших воєнних злочинів на території Київщини. Вирішується питання про оголошення підозрюваного у міжнародний розшук.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: