ВР пропонують заборонити зовнішню рекламу вздовж доріг

17:00  |  28.08.2022
Білборд

До Верховної Ради внесли законопроєкт, згідно із яким уряду пропонують заборонити зовнішню рекламу у смузі відведення автомобільних доріг.

Джерело: сайт ВР

Законопроєкт №7696 зареєстрували у Верховній Раді 25 серпня, ініціатором виступив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 38 Закону України «Про автомобільні дороги»» щодо заборони розміщення об’єктів зовнішньої реклами у смузі відведення автомобільних доріг загального користування, що відповідає європейським стандартам.

Рекламоносії, які розміщуються в смузі відведення доріг не відносяться до складових автомобільних доріг загального користування (стаття 9 Закону України «Про автомобільні дороги»), а їх розміщення в межах смуги відведення доріг, особливо на основних під’їздах до значних міст та обласних центрів, призводить до інформаційного перевантаження дорожньої обстановки, додаткової фіксації погляду водія та збільшенню часу його реакції під час керування автомобілем, — йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, там зазначено, що зовнішня реклама, незалежно від бажання водія, відволікає на декілька секунд його увагу від дорожньої обстановки та технічних засобів організації дорожнього руху, що може стати причиною дорожньо-транспортної пригоди.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: