Вночі, 4 вересня, під час масованої повітряної атаки на станціях столичного метро укривалися майже 11 000 людей, з яких 1 155 – діти

13:34  |  04.09.2024
Вночі, 4 вересня, під час масованої повітряної атаки на станціях столичного метро укривалися майже 11 000 людей, з яких 1 155 – діти

Фото: kyivcity.gov.ua

Вночі, 4 вересня, під час масованої повітряної атаки на станціях столичного метро укривалися майже 11 000 людей, з яких 1 155 – діти.

Джерело: КП «Київський метрополітен»

46 підземних станцій працюють цілодобово в режимі укриття. На час повітряної тривоги відкриті всі без винятків вестибюлі. На станціях доступні розкладні стільці, модульні лави, ковдри та матраци. Усе це можна отримати у чергових працівників.

Сьогодні повітряна тривога тривала більше ніж чотири години, відповідно станції наземної ділянки відкрили пізніше, а поїзди курсували за диспетчерським регулюванням, а не за звичайним графіком.

Як пояснює «Київський метрополітен», поїзди не змогли вийти на лінію в достатній кількості через повітряну тривогу та дотримання безпекових заходів на підприємстві.

У випадках, коли тривога припадає на перезміну, на лініях метрополітену курсують поїзди, які лишилися на нічний відстій безпосередньо на кінцевих станціях, а також частково резервні поїзди.

Станції відкритої ділянки відкривають на вхід для пасажирів орієнтовно за 10-15 хвилин до прибуття першого поїзда, аби не створювати скупчення пасажирів на платформі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: