Викрав у пасажира маршрутного таксі ноутбук: столичні оперативники затримали порушника

15:57  |  23.05.2023
Викрав у пасажира маршрутного таксі ноутбук: столичні оперативники затримали порушника

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Чоловік витягнув із рюкзака чоловіка пристрій та втік, але ж через декілька годин опинився в кайданах. За крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану раніше судимому киянину загрожує до восьми років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від чоловіка про те, що в салоні маршрутки невідома особа викрала в нього з рюкзака ноутбук, вартістю 27 000 гривень.

Заявник розповів, що виявив відсутність ґаджета після того, як вийшов на зупинці громадського транспорту «Дарницька площа». За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу та задокументувала злочин.

Як розповів слідчий Дніпровського управління поліції Михайло Абрамчук, оперативні працівники відділу поліції № 4 поспілкувалися зі свідками та протягом декількох годин встановили особу причетну до злочину:

«Зловмисником виявився місцевий мешканець 1983 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Ми затримали підозрюваного поблизу місця проживання в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Крім цього, ми розшукали речовий доказ — ноутбук потерпілого, який зловмисник заховав вдома у свого знайомого».

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена повторно, в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

«Під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва ми повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, а суд задовольнив клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування», — зазначив Михайло Абрамчук.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: