Викрав акумулятор, щоб купити наркотики: столичні оперативники затримали киянина

13:08  |  23.12.2022
Викрав акумулятор, щоб купити наркотики: столичні оперативники затримали киянина

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Слідчі повідомили фігуранту про підозру, а суд помістив його під варту. Відтепер чоловік може провести до восьми років за ґратами. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Відпрацьовуючи територію Святошинського району столиці працівники карного розшуку помітили на проспекті Академіка Корольова підозрілого громадянина з акумулятором у руках, а відтак зупинили для перевірки.

З’ясувалося, що дана річ йому не належить, тож для документування на місце викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу.

Як розповів начальник відділу поліції № 2 з обслуговування житлового масиву «Південна Борщагівка» Дмитро Сіньков, правоохоронці провели огляд місця події та встановили власника автомобіля:

«З’ясувалося, що на парковці зловмисник помітив автомобіль марки «Пежо» із незачиненими задніми дверима та вирішив збагатитися. З транспортного засобу чоловік викрав акумулятор та намагався втекти, однак ми затримали його «на гарячому» у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловік пояснив нам, що скоїв даний злочин, аби продати дану річ та купити дозу наркотиків».

За даним фактом слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану.

За погодженням зі Святошинською окружною прокуратурою зловмиснику повідомлено про підозру, а судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: