Викрав 400 тисяч гривень у жінки військового: у Києві затримали водія таксі

13:07  |  25.06.2024
Викрав 400 тисяч гривень у жінки військового: у Києві затримали водія таксі

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Гроші потерпіла збиралась передати побратимам чоловіка — військового, який зник безвісти, на потреби підрозділу, проте через вразливий стан випадково забула в таксі. Водій заперечував свою причетність до крадіжки, проте поліцейські встановили місце, де зловмисник сховав сумку з грошима та повернули їх власниці.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До поліції Києва надійшов виклик від 31-річної мешканки столиці, яка повідомила, що повернувшись додому, виявила відсутність сумки, з якою їхала в таксі.

В сумці лежали 400 тисяч гривень – державна допомога, яку дружина військового отримала за чоловіка, який зник безвісти.

Отримані кошти жінка планувала передати побратимам чоловіка для купівлі військового обладнання. На місце прибула слідчо-оперативна група та працівники карного розшуку Солом’янського управління поліції.

Правоохоронці з’ясували, що жінка зверталась до служби підтримки таксі, однак, там зазначили що водій не знаходив речей потерпілої у своєму автомобілі. Проте, під час проведення слідчих оперативних заходів поліцейські отримали докази причетності водія до крадіжки речей потерпілої.

Правоохоронці вилучили у 26-річного таксиста сумку з усією сумою коштів, яку він заздалегідь сховав, та повернули їх власниці.

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка вчинена в умовах воєнного стану.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: