Виготовляли та збували психотропи: у столиці затримали членів наркоугруповання

16:17  |  11.06.2024
Виготовляли та збували психотропи: у столиці затримали членів наркоугруповання

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Злочинна група, у складі шести осіб, налагодила виготовлення та збут амфетаміну та похідного прекурсору – фенілнітропропен, який є основним для виготовлення психотропу. Поліцейські затримали усіх фігурантів та повідомили їм про підозру, а вартість вилучених у них заборонених речовин перевищує півтора мільйона гривень.

Джерело: Поліція Києва

Слідство встановило, що організував наркобізнес киянин 1981 року народження. Він залучив до незаконної діяльності ще п’ятьох «помічників», один з яких нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за наркозлочини.

Наркоторговці виготовляли психотропну речовину амфетамін та похідний прекурсор фенілнітропропен, який є основним для виготовлення психотропу.

Зловмисники збували свій товар на території столиці під час особистих зустрічей з клієнтами, передаючи заборонені речовини з «рук у руки» за готівку.

Наркодилерів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час збуту заборонених речовин.

У результаті санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у фігурантів пакунки з амфетаміном та фенілнітропропеном, прекурсори, «чорнові» записи, гроші, а також лабораторне обладнання.

За попередніми підрахунками сума вилученого за цінами «чорного» ринку перевищує 1,5 млн грн.

Всім членам злочинного угруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів вчинені організованою групою або в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України відповідно до їх ролей та участі у злочинній діяльності.

Санкція найтяжчої статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

П’ятьох фігурантів, за клопотанням слідчих, взято під варту, ще одному суд призначив цілодобовий домашній арешт. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: