Відстрочка від мобілізації за 300 доларів: працівнику столичного ТЦК повідомлено про підозру

14:57  |  01.04.2024
Відстрочка від мобілізації за 300 доларів: працівнику столичного ТЦК повідомлено про підозру

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За вказану суму коштів порушник обіцяв поставити на військовий облік та надати відстрочку від призову мешканцю Дніпра, який планував переїхати до столиці та влаштуватись на підприємство. За «допомогу» підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили у корупційній схемі провідного спеціаліста мобілізаційного відділу одного зі столичних районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Поліцейські встановили, що до працівника ТЦК СП звернувся представник одного зі столичних підприємств з проханням поставити їхнього майбутнього працівника на військовий облік.

Сам чоловік мешкав у Дніпрі й мав приїхати до столиці, а щоб офіційно працевлаштуватися йому треба перебувати на військовому обліку.

Працівник ТЦК запевнив співрозмовника про те, що його робітника відразу мобілізують на військову службу, проте запропонував надати йому 300 доларів США, аби він вплинув на своє керівництво, щоб надати дніпрянину відстрочку.

У ході слідчих дій правоохоронці задокументували злочинну пропозицію службовця та повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: