Відремонтували дорогу зі збитками у майже 4,7 млн грн: повідомлено підозру начальнику столичного комунального шляхобудівного підприємства та підряднику

17:55  |  07.08.2023
Відремонтували дорогу зі збитками у майже 4,7 млн грн: повідомлено підозру начальнику столичного комунального шляхобудівного підприємства та підряднику

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Відповідно до укладеного договору роботи з поточного ремонту бульвару проводилися в Солом’янському районі Києва.

Джерело: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві Нацполіції України та слідчі Соломʼянського відділу поліції, за результатами спрощеної процедури держзакупівель представники комунального та підконтрольного приватного підприємств уклали між собою договір.

Відповідно до нього підрядник мав виконати поточний ремонт бульвару та ліквідувати його аварійність у Солом’янському районі столиці. Загальна вартість ремонтних робіт за договором становила майже 19 млн грн.

З метою привласнення коштів з бюджету міста до актів виконаних робіт вносилися неправдиві дані щодо вартості асфальтобетонної суміші, завищив її майже на 4,7 млн грн.

Вказані кошти були безпідставно перерахована на рахунки підрядника, а бюджету Києва завдано збитків на відповідну суму.

На підставі отриманих в ході досудового розслідування доказів начальникові комунального підприємства повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України, а підрядникові за — ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Комунальнику може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, а підрядникові — від семи до дванадцяти років.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснює Соломʼянська окружна прокуратура міста Києва.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: