Відібрав гроші та підпалив волосся: київські оперативники затримали чоловіка за розбійний напад на жінку (відео)

12:07  |  21.12.2022
Відібрав гроші та підпалив волосся: київські оперативники затримали чоловіка за розбійний напад на жінку

Фото: kyiv.npu.gov.ua

У день скоєння злочину потерпіла отримала кошти за продаж квартири. Нападник прослідкував за жінкою та у під’їзді будинку забризкав її сльозогінним газом і відібрав 27 000 доларів США. За такі дії наступні 15-ть років фігурант може провести у в’язниці. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Подія сталась у Шевченківському районі столиці на вулиці Парково-Сирецькій. Отримавши від потерпілої інформацію про скоєння злочину, співробітники управління карного розшуку поліції Києва, слідчі, оперативники районного підрозділу негайно розпочали пошуки підозрюваного.

«Заявниця розповіла нам, що приїхала з-за кордону, щоб продати помешкання у столиці. Через знайомих вона знайшла потенційних покупців, уклала договір купівлі –продажу оселі та з вирученою сумою разом із родичкою направилась додому. За ними у під’їзд будинку зайшов невідомий та раптово забризкав їй в обличчя сльозогінний газ, відібрав гроші у сумі 27 000 доларів США, які потерпіла заховала під одяг та підпалив запальничкою волосся. Жінка одразу почала кликати на допомогу та повідомила про напад у поліцію», — розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк.

До розкриття тяжкого злочину були залучені слідчі й оперативники столичного главку, Шевченківського управління поліції та співробітники управління кримінального аналізу.

Правоохоронці провели комплекс розшукових заходів та опитали ймовірних свідків й очевидців даної події.

Виконана робота дала результати – протягом двох діб оперативники затримали нападника у Вінницькій області у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Ми розглядаємо кілька версій скоєного, серед яких і так зване «замовлення» на пограбування. Фігурантом виявився вінничанин, 1983 року народження, раніше судимий за майнові злочини. У помешканні зловмисника слідчі провели невідкладний обшук та вилучили частину грошей, балончик дратівливої дії та інші речові докази», — додав Падюк.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, вчинений в умовах воєнного стану.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину. Фігуранту загрожує до 15-ти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У рамках досудового розслідування поліцейські перевіряють причетність порушника до скоєння інших кримінальних правопорушень та встановлюють ймовірних спільників затриманого.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: