«Ви знаєте, де я працюю»: у підприємця з Рівненщини почалися проблеми після продажу квартири співробітниці Нацполіції

14:07  |  19.12.2023

Поліція Рівненської області почала активно «перевіряти» сільський магазин у Рівненській області, після того як у його власника Андрія Горбатюка сталася суперечка зі співробітницею Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Яною Билень.

Підприємець називає перевірки незаконними, за його словам поліціянтка натякала йому, що з нею краще «домовитися», бо у неї є влада. Адвокат Горбатюка вже подав звернення до Служби внутрішньої безпеки Національної поліції України і до Державного бюро розслідувань.

Історія почалася 9 листопада цього року. В той день брат підприємця Богдан Горбатюк продав співробітниці поліції Яні Билень квартиру.

«Оскільки брат зайнятий, то попередній показ квартири, обговорення умов угоди здійснював я особисто, — розповідає Андрій Горбатюк — Під час першого показу та подальшого визначення умов договору купівлі-продажу  квартири Билень Яною Богданівною неодноразово зазначалось, цитую: «Ви знаєте хто я така і де я працюю ….».  Таким чином вона натякала, що працює в поліції та вимагала особливого ставлення, що вказує на можливість зловживання нею владою».

За словами Горбатюка, після укладання договору купівлі-продажу квартири, Яна Билень почала вимагати привести у квартиру подарований батьками телевізор та холодильник.  Після відмови вона почала погрожувати.

Потім Горбатюку подзвонив і запропонував зустрітися чоловік, який відрекомендувався співробітником Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Тарасом Прислупським. Мету зустрічі він повідомити відмовився, тому Горбатюк зустрічатися не став, запропонувавши натомість викласти питання до нього у письмовому зверненні.

Після цього Горбатюк дізнався в офісі Управління стратегічних розслідувань Нацполіції в Рівненській області, що співробітники управління почали перевірку діяльності та майнового стану підприємця, його родинних зав’язків, наявності-відсутності прав власності у нього та родичів.

Правоохоронці почали перевіряти сільський магазин-кафе Горбатюка «Таїм», начебто на предмет незареєстрованих виробничих потужностей, а насправді, каже Горбатюк, шукали будь-які можливі порушення.

22 листопада оперуповноважений Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області Департамента стратегічних розслідувань Нацполіції Тарас Прислупський спільно з представниками Держпродспоживслужби прийшли в магазин-кафе і намагалися здійснити перевірку, проте їм це не вдалося, бо не було правових підстав.

А 7 грудня правоохоронці повторно відвідали виробничі потужності дочірнього підприємства «МІХНАЗ», що знаходиться на території магазина-кафе та здійснювали заходи, що мали ознаки обшуку. «Дані дії вони здійснювали скориставшись відсутністю директора ДП «МІХНАЗ» безпосередньо в магазині», — розповідає Горбатюк.

У рапорті Прислупський вказав, що підприємець Горбатюк має незареєстровані в ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області виробничі потужності, а також  використовує для дочірнього підприємства «домашню» електроенергію за заниженою вартістю.

Горбатюк каже, що ця інформація не відповідає дійсності, адже він не є власником дочірнього підприємства «МІХНАЗ», а всі його виробничі потужності належним чином зареєстровані, це можна перевірити у відкритих державних джерелах.

У заяві до служби внутрішньої безпеки адвокат Горбатюка пропонує здійснити перевірку дій правоохоронців на наявність складу злочинів, що мають ознаки вчинення самоправства, складання завідомо неправдивих документів, зловживання службовим становищем та можливих фактів незаконного збагачення співробітниці поліції Яни Билень.

«Такі в нас тепер, під час війни «стратегічні розслідування», перевіряти сільські магазини далеко від фронту», — коментує ситуацію Андрій Горбатюк, натякаючи, що вчинені у його відношенні дії взагалі не є компетенцією Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: