Верховна Рада ліквідувала Окружний адміністративний суд Києва

14:06  |  13.12.2022
Верховна Рада ліквідувала Окружний адміністративний суд Києва

Верховна Рада ухвалила закон про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду. Відповідний документ №5369 підтримали 310 народних депутатів.

Джерело: Народний депутат із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк

Законом передбачається ліквідація Окружного адміністративного суду міста Києва. Водночас пропонується утворити Київський міський окружний адміністративний суд із місцезнаходженням у місті Києві та визначити, що територіальна юрисдикція Київського міського окружного адміністративного суду поширюється на Київ.

При цьому встановлюється, що з дня набрання чинності цим законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя, а розгляд і вирішення адміністративних справ, підсудних цьому суду, до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду здійснюватиметься Київським окружним адміністративним судом.

Окрім того, 326 народних депутатів проголосували за закон «Про внесення зміни до розділу ХІI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (№5370).

Цей документ необхідний для забезпечення належної реалізації закону «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду».

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 13 квітня 2021 року вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону № 5369 «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду».

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: