«Ваша донька потрапила у ДТП і потребує грошей на лікування»: зловмисник виманив у киянки майже 187 000 гривень

12:35  |  18.10.2023
«Ваша донька потрапила у ДТП і потребує грошей на лікування»: зловмисник виманив у киянки майже 187 000 гривень

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Наразі правоохоронці довели причетність підозрюваного до шахрайства та скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загрожує до восьми років в’язниці.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

На початку вересня до правоохоронців Голосіївського управління поліції звернулась місцева мешканка та повідомила, що її 88-річну сусідку ошукали шахраї.

Поліцейські встановили, що потерпілій на стаціонарний телефон зателефонувала жінка, яка представилась лікарем та повідомила, що її донька потрапила в аварію і потребує невідкладної дороговартісної операції.

Шокована новиною мати, намагаючись врятувати доньці життя, без вагань передала усі свої заощадження незнайомцю, який невдовзі прийшов до неї додому.

Лише на ранок, зателефонувавши донці, потерпіла зрозуміла, що стала жертвою аферистів та звернулася по допомогу до поліції.

Вже через декілька днів правоохоронці вийшли на слід зловмисника та за допомогою аналітиків кримінального аналізу Голосіївського управління поліції встановили особу чоловіка, який вирішив нажитися на пенсіонерці.

Зловмисником виявився 28-річний уродженець Одещини, який вже відбував в минулому покарання за майнові злочини. Чоловіка столичні оперативники затримали за місцем проживання в Одесі.

На підставі зібраних правоохоронцями доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, а суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нині слідчі Голосіївського управління поліції завершили досудове розслідування кримінального провадження та під процесуальним керівництвом окружної прокуратури скерували обвинувальний акт разом з матеріалами до суду для розгляду справи по суті.

Обвинуваченому може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: