В УПЦ МП вирішили не йти на «компроміси» і захищати Лавру

13:15  |  23.03.2023
В УПЦ МП вирішили не йти на "компроміси" і захищати Лавру

Синод Української православної церкви, афілійованої з російською православною церквою, заявив про рішення захищати Києво-Печерську Лавру «всіма законними засобами».

Джерело: Звернення синоду УПЦ МП

«Закликаємо всіх кріпитися у вірі, підсилити свої молитви й всіма законними засобами захищати нашу найдорожчу святиню — Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру», — йдеться у зверненні.

Очільники УПЦ МП заявили про зростаючий тиск і закликали прихильників їхньої церкви до «твердого і непохитного стояння у вірі».

Церковники також почали хвалитися, що відновлювали та відбудовували споруди Лаври, які були в них в оренді з 1988 року.

За їхніми словами, натомість влада намагається їх «всебічно залякати, умовити на якийсь «компроміс» і, в результаті, просто знищити».

При цьому синод УПЦ МП натякнув, згадавши, як тисячі вірян вийшли на хресний хід у 2-гу неділю Великого посту після Божественної літургії.

Також очільники УПЦ МП у відповідь начебто на звернення «благословити духовний труд по захисту нашого законного права й надалі молитися у Києво-Печерській Лаврі», пообіцяли, що «жодні причини не зможуть зламати нашу тверду волю відстоювати святе Православ’я».

«Масштабний тиск на віруючих Української Православної Церкви зростає, і сьогодні ми звертаємось до усіх вас, возлюблені у Христі браття і сестри, зі словом живої любові і закликом до твердого і непохитного стояння у вірі», — говориться в заяві.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: