В Оболонському районі закладу освіти присвоєно ім’я Петра Калнишевського

20:33  |  23.03.2023
В Оболонському районі закладу освіти присвоєно ім’я Петра Калнишевського

Фото: kmr.gov.ua

Школі І-ІІІ ступенів № 29 Оболонського району міста Києва надано статус ліцею та присвоєно ім’я Петра Калнишевського. Таке рішення прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради.

Джерело: КМДА

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, трудовий колектив навчального закладу виступив з ініціативою присвоїти школі І-ІІІ ступенів № 29 Оболонського району м. Києва імені Петра Калнишевського.

«У 2021 році було проведено громадське обговорення, і за його результатами Комісією з питань найменувань було підтримано присвоєння школі імені видатного полководця, військового діяча, останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського. Водночас також було ініційовано зміну типу школи І-ІІІ ступенів № 29 Оболонського району м. Києва на ліцей. Відтак ліцей № 29 Оболонського району міста Києва імені Петра Калнишевського буде здійснювати освітню діяльність одночасно на різних рівнях освіти – профільної середньої, базової середньої та початкової освіти», – наголосила Вікторія Муха.

Депутатка додала, що прийняте рішення дозволить здійснити організаційно-правові заходи, пов’язані з приведенням типу закладу освіти, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва, відповідно до вимог законодавства України.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: