В КМДА пояснили, як вирішують питання розбалансування системи теплопостачання

08:45  |  23.10.2022
кіт

Проблему в житлових будинках, коли верхні поверхи відкривають кватирки, а на перших поверхах холодно, тому що тепло не доходить, може вирішити встановлення індивідуальних теплових пунктів.

Джерело: КМДА

У Києві є програма спільного фінансування оснащення житлових будівель такими пунктами, коли люди збирають 30% необхідних коштів, а місто дає 70% з бюджету. 

«В інших випадках регулювати температуру теплоносія у мікрорайонах неможливо. Це можна відрегулювати один раз, потім зміняться вихідні параметри теплоносія, і треба переналагоджувати знову», – пояснив Петро Пантелеєв, заступник голови КМДА.

За його словами, європейський досвід, зокрема скандинавських країн, у кожному будинку є індивідуальний тепловий пункт. Він повністю відповідає за те, щоб у будівлі було не жарко й не холодно. Таким шляхом йде і столиця.

На запитання про долю програми Петро Пантелеєв відповів, що попри війну та дефіцит коштів, кілька десятків енергоефективних проектів у будинках вдасться завершити.

«Програма призупинилася після початку війни і відновилася наприкінці літа, коли відновилося фінансування програми з енергозбереження. Сподіваюся, що до кінця 2022 року кілька десятків проєктів буде виконано», – пояснив Петро Пантелеєв.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: