В Київраді пропонують укриття на зупинках громадського транспорту: чому це погано

18:10  |  28.09.2022
Київ

Рада оборони міста Києва нещодавно ухвалила рішення про зупинку громадського транспорту під час повітряної тривоги, що викликало невдоволення у громадськості. В Київраді ж пропонують встановлювати захисні споруди на зупинках громадського транспорту, щоб убезпечити пасажирів.

Джерело: Пасажири Києва — сторінка ініціативи

Водночас громадська ініціатива «Пасажири Києва» вважає такий крок невиправданим.

«Ми зі свого боку заявляємо — захисні споруди на зупинках громадського транспорту нестійкі до прямого ураження, дороговартісні і не вирішують проблему простою комунального громадського транспорту Києва під час тривог.

Це начебто й добре, але не вирішує проблему. Пасажири комунального громадського транспорту Києва вимушені чекати годинами, витрачати сотні гривень на таксі та стресувати, якщо тривога застала перед комендантською годиною. При цьому УВЕСЬ інший транспорт працює!

Цікаво, що питання захисних споруд на зупинках транспорту вже обговорювалось за участі ДСНС при розгляді нашої петиції. І загальне враження учасників обговорення було таке, що це недоцільно. В Києві тисячі зупинок громадського транспорту. Конструкції, які можуть бути застосовані для потенційного захисту, збірні, тому не витримують прямого або близького потрапляння», — кажуть в організації.

Також, зауважують представники ініціативи, на цей проєкт (ред. укриття на зупинках) закладуть сотні мільйонів гривень з бюджету міста в той час, коли Київпастранс по кілька місяців затримує зарплату працівникам і втрачає доходи внаслідок простою під час повітряної тривоги.

Раніше ми писали, що містяни просять столичну владу видати протигази

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: