В Киеве вырастет плата за проезд в транспорте

17:06  |  20.10.2021
В Киеве вырастет плата за проезд в транспорте

Столица готовится к повышению тарифов на проезд в коммунальном общественном транспорте ради его стабильной работы. Об этом сообщил первый заместитель председателя КГГА Николай Поворозник.

«Це – непопулярний крок, на який ми вимушені піти заради збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників. Сьогодні, в умовах підвищення тарифів на енергоносії, залишити вартість проїзду на існуючому рівні означає: загнати перевізників у боргові ями, а згодом і паралізувати роботу транспортних підприємств. Саме тому ми вимушені розпочати процедуру з підвищення тарифу. Наразі ми очікуємо пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування тарифу. Після цього буде сформована обґрунтована вартість проїзду, і ми подамо пропозицію на обговорення громадськості», — сказал Поворозник.

По его словам, еще летом во многих крупных городах Украины выросла стоимость проезда в общественном транспорте. В частности, подорожал проезд в Львове, Полтаве, Николаеве, Запорожье и других городах.

«Ми якомога довше відтерміновували момент підвищення вартості проїзду. Сьогодні ж, коли місто вжило заходів, щоб не підвищувати тариф на теплоносій для населення, а компенсувати різницю за рахунок місцевого бюджету, збільшувати фінансування на і так дотаційний громадський транспорт просто неможливо. Такий крок може спричинити недофінансування міських програм, які є критично важливими для багатьох киян», — сказал первый заместитель председателя КГГА.

Он отдельно отметил, что при этом столица сохраняет все имеющиеся льготы на проезд для киевлян.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Ирина 17:59 | 20.10.21

    В конце статьи фраза — Он отдельно отметил, что при этом столица сохраняет все имеющиеся льготы на проезд для киевлян. Уточните, плиз, для кого остались льготы? Действует ли в транспорте еще карточка киевлянина?

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: